keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Vielä saisi terävöityä

Keskiviikkona oli vuorossa Pian estetunti, jonka menin Pavella. Tunnin jaoin kahden muun ratsukon kanssa. Alkuverryttelyn menimme itsenäisesti. Kävin kaikki askellajit läpi, mutta vähän hätäisesti. Lisäksi paarmat pitivät meitä liikkuvana buffetpöytänä. Keskittymiseni herpaantui toistuvasti siihen, että läimin verenimijöitä itsestäni ja erityisesti Pavesta pois. Onneksi ne ravissa ja laukassa jäivät pääosin matkasta.

Ennen rataa tulimme puomien ja pystyjen jumppasarjaa, puomin ja okserin suoraa linjaa sekä okserin ja kahden pystyn tehtävää. Jumppasarja meni hyvin, kun saimme askeleen osumaan ensimmäiselle puomille. Olisin saanut myödätä käsillä vähän enemmän, sillä nyt ne jäivät aika paikoilleen. Mukautuminen oli muuten ihan ok, vaikka tein ylävartalolla vähän liikaa välillä. Pave suoriutui tehtävästä omalta osaltaan hyvin. Puomin ja okserin väliin pistettiin kolme askelta. Meillä tosin askel oli välillä hukassa puomille ja kertaalleen menimme välin kahdella askeleella. Saimme parsittua tätä, mutta hyppyihin olisi tarvittu vielä terävyyttä. Nyt ne jäivät hieman ponnettomiksi. Okserin ja kahden pystyn tehtävän väleihin meni viisi ja neljä askelta. Sain vähän toppuutella Pavea neljän askeleen välissä, jotta se mahtui eikä joutunut ahtamaan viimeistä askelta. Muutoin sen hypyt menivät ihan hyvin.

Lopuksi hyppäsimme vielä radan noin 80–90 sentin korkeudella. Ensimmäisenä tulimme puomille ja okserille. Puomille pääsimme hieman venyttäen. Pave olisi pitänyt tuoda sille lyhyemmässä, mutta napakassa laukassa. Okserille tulimme kuitenkin hyvin kolmella askeleella, ja este ylittyi ongelmitta. Toiselle okserille tuli jarruttava, mutta puhdas hyppy. Pääsimme siitä kuitenkin sujuvasti kaarevalla linjalla pystylle viidellä askeleella. Suora linja toiselle pystylle meni neljällä askeleella pienillä pidätyksillä. Lävistäjällä olleelle pystylle Pave lähti positiivisen askeleen kautta rohkeasti. Samalla se pääsi venymään, jolloin kaarevan linjan päässä olleelle radan viimeiselle pystylle ajauduimme hieman liian lähelle. Pave oli kuitenkin terävänä ja hyppäsi pystyn puhtaasti.

Radan jälkeen tulimme vielä lävistäjäpystyn sekä kahden pystyn ja okserin tehtävän toisesta suunnasta. Ratsastin tien lävistäjäpystylle hieman oikoen, jolloin jouduin pyytämään Paven lähtemään hyppyyn kaukaa. Saimmekin uusia esteen heti perään. Nyt ratsastin tien tarkemmin, jolloin pysty ylittyi hyvin. Kahden pystyn ja okserin tehtävä meni puolestaan toisestakin suunnasta hyvin. Ensimmäisessä neljän askeleen välissä sai vähän pidättää, mutta viiden askeleen väli menikin jo itsestään.



Päivän hypyt olivat sitten siinä. Tänään hyppelyssä oli hyvää otetta, sillä Pave meni kaikki esteet kerralla ja mukisematta. Saisin vain vieläkin opetella ratsastamaan sen teräväksi, mutta lyhyeksi. Nyt joko liikumme, mutta pitkänä tai olemme lyhyempiä, mutta ponnettomampia. Videot paljastivat myös myötäämiseni pulmat. Käteni ovat näemmä alkaneet jumahdella paikoilleen, joten täytyy kiinnittää niihinkin jatkossa huomiota.

Videoista kiitos Noralle!