maanantai 11. heinäkuuta 2016

Tavallisen tasaista

Maanantain koulutunnille sain Silviiran. Ratsukoita tunnilla oli yhteensä kuusi, ja pääsimme treenaamaan takaosan väistätyksiä sekä kulmien tarkempia ratsastuksia.

Aloitimme väistättämällä takaosaa ympyrällä ulommas niin käynnissä kuin ravissa. Silviiran kanssa tämä onnistui ihan kohtuullisesti, kunhan nappasin etuosan ensin hallintaan enkä roikkunut sisäohjassa, vaan tein tarvittavia pidätteitä ulko-ohjalla. Kun väistöaskeleet lähtivät oikein, tuntui Silviira vähän lyhenevän ja ryhdistäytyvän. Tällaisten väistöaskelten jälkeen tulikin aika hyviä käynti- ja ravipätkiä.

Seuraavaksi ratsastimme koko kenttää kahtena neliönä ratsastaen kulmat tarkasti ja terävästi. Toisen neliön menimme ravissa, toisen laukassa. Aluksi haahuilin kulmat epämääräisesti kääntämättä, jolloin ne eivät olleet kovin tarkkoja saati teräviä. Sitten muistin taas ulkoavuilla kääntämisen ilon, jolloin kulmat paranivat kummasti. Erityisesti laukassa saimme tehtyä Silviiran kanssa aika asiallisia kulmia, jotka olivat täsmällisiä ja nopeita. Kulman jälkeen Silviira saattoi vähän horjahtaa reitiltä, mutta tajusin lopulta jatkaa tarkempaa ratsastusta myös ennen ja jälkeen kulmien. Laukka kuitenkin pyöri hyvin molempiin suuntiin, ja Silviira säilytti siinä tasaisen etenemisen.

Loppuravissa tulimme vielä nelikaarista kiemurauraa. Silviiran kanssa se sujui aika mukavasti, ja molemmat kaaret menivät tasaisesti. Ravi rullasi ihan hyvin, ja kiemura meni aika helposti. Tunti Silviiran kanssa oli yleisesti ihan kiva, mutta jotenkin samalla tavallisen tasaista. Silviira on rehti ja kiva ratsu, mutta jotenkin en ole päässyt siitä vielä perille. Jospa me vielä ehtisimme tutustua toisiimme.