torstai 7. heinäkuuta 2016

Sennuleirin 15. tunti: kipittävä hirvi, pyöreä hiippailija

Leirin viidestoista tunti meni itsenäisen ratsastuksen parissa. Ratsukseni sain Bissen, jonka kanssa pysyttelin perusratsastuksen ja pehmittelyn parissa. Tunnin alussa Bissellä oli apurattaana joustochambon, mutta hetkellisessä itsetuntobuustissa otin sen pois.

Bissen kanssa en tosiaan tehnyt kummempia, vaan pysyttelin perusratsastuksen parissa ja pyörittelin aika paljon ympyröitä asetellen ja taivutellen 20-vuotiasta ratsua. Yritin säilyttää ulkopuolen tuen vakaana sekä ratsastaa sisäpohkeen rehellisesti läpi. Samalla pyrin vielä istumaan satulassa niin, etten kenotuksellani vaikeuttaisi asioita enempää.

Bisseä sai ensin nohitella liikkumaan, sillä se tarjosi hiippailua. Hiljalleen ruuna alkoi kuitenkin vähän heräillä, vaikka ei vieläkään muuttunut liitokavioksi. Ympyröillä sain pehmiteltyä sitä hetkittäin, jolloin se tarjosi pyöreämpiä ja rennompia hetkiä. Suorilla pätkillä Bisse tahtoi kuitenkin muuttua hirveksi ja lähteä kipittämään. Jos sain napattua sen takaisin pyöreämmäksi ja rennommaksi, hidastui eteneminen. Päädyin sitten työstämään hitaasta, mutta pyöreästä menosta vähän sujuvampaa. Ravissa päätin keventää, sillä en saanut istuttua niin vakaasti, että Bisse oli päässyt etenemään rennosti. Keventäessäkään en saanut itseäni niin tasaiseksi, että olisin kovin mainittavasti onnistunut saamaan Bisseä etenemään sujuvasti, mutta pyöreänä pysyen.

Oikeassa laukassa tulivat tämän kerran parhaimmat hetket. Muutamien hetkien ajaksi sain Bissen pyöreäksi ja rennoksi, jolloin laukkakin lähti rullaamaan paljon paremmin. Sain istuttua niinä hetkinä selässä aika hiljaa, jolloin ruuna sai edetä häiriöttä. Vasen laukka ei rullannut ihan niin sujuvasti, mutta pieniä pilkahduksia paremmasta siinäkin oli. Jäin fiilistelemään hyvän laukan menoa enkä aivan patistellut Bissestä parhaita tehoja irti. Toisaalta olin saavuttanut alkutuntiin verrattuna selvästi parempaa menoa, joten olin tyytyväinen.

Bissen kanssa sai tehdä hommia, jolloin pyöreämmät, rennommat ja vieläpä sujuvammat hetket ilahduttivat tietysti. Bisse on kyllä taitava kaveri, mutta tuntuu osaavan myös säästellä itseään. Tunti hurahti joka tapauksessa opettavaisen mukavasti perusratsastuksen parissa.