lauantai 30. toukokuuta 2015

Polkuja tallaamassa

Lauantaina lähdin koluamaan Jetillä toisen ratsukon kanssa taas Tallinmäen maastoja. Toinen ratsukko otti vetovastuun, joten pääsimme Jetin kanssa helpolla. Alun metsäosuudella sääsket olivat kiusana, mutta onneksi tiellä otetun ravipätkän aikana ne kaikkosivat. Pidemmällä metsäosuudella sääsket onneksi loistivat pääosin poissaolollaan.

Otimme reissun aikana kolme laukkapätkää, jotka menivät kohtuullisen asiallisesti. Vetoratsu eteni sen verran hyvin, että Jettikin pääsi laukkaamaan paremmin kuin mitä se esimerkiksi itse vetopaikalla ollessaan suostuu etenemään. Reissun jännin hetki oli ylemmältä reitiltä meidät ohittanut ravuri. Jetti-reppana meni ihan puihin ja tyrkkäsi itsensä vetohevosen kainaloon turvaan. Voi toista! Kun ravuri oli mennyt menojaan, tikitti Jetti hetken menemään ennen kuin lopulta rentoutui taas.

Kotimatkalla valitsimme niin sanotun vesipolun reitiksemme. Siellä pääsikin kahlaamaan pienen pätkän, minkä Jetti otti hyvin suvaitsevasti vastaan. Metsässä ollut porukka nuotion ääressä tosin oli hivenen epäilyttävä, mutta siitäkin pääsimme ohi. Loppumatka sujuikin leppoisasti, ja pääsimme tallille hyvillä mielin. Olipa taas mainio aloitus lauantaipäivälle.