sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Leppoisa testimaasto

Sunnuntaille sattui mitä leppoisin keli Tallinmäen maastoreissua varten. Ratsunani oli tietysti Pave, jonka kanssa lähdimme ensimmäistä kertaa ratsukkona maastoon. Pari talutusreissua olemme jo ehtineet tehdä, joten Pave oli päässyt vähän tutustumaan lähimaastoihin. Ratsukoita mukaan lähti yhteensä neljä.

Alkumatkan tallin pihasta pellon poikki ja lyhyen matkan tietä pitkin taitoimme Kaisan ja Akun perässä. Tieltä poikkesimme kävelytyslenkiltä tutulle peltoreitille, jolloin me Paven kanssa otimme vetovastuun. Köpöttelimme reitin kaikessa rauhassa, ja Pave eteni mukavan rennosti. Peltolenkin jälkeen kävimme vielä pyörähtämässä tien päässä kaikista lyhyimmän metsälenkin. Tiellä ravasimme ensin pätkän me Paven kanssa toisena ollen. Sitten vaihdoimme paikkaa ja testasimme, miten Pave meni ravissa ensimmäisenä. Nyt olimme reitillä, jossa Pave ei ollut käynyt. Sillä osuudella se oli tarkkaavaisempi, mutta ravasi reippaasti ja isompia hötkyilemättä. Metsälenkin kävelimme Pave edelleen keulassa, ja se meni mukavan tasaisesti uudessakin ympäristössä.

Kotia kohti ravatessa me Paven kanssa annoimme muiden huolehtia vetovastuusta. Pave ravasi reippaasti sitä vauhtia, mitä edellä mennyt, joten sitä ei tarvinnut nohitella. Alkuravin jälkeen Pave taas rentoutui mukavasti. Tallustelimme loppumatkan käynnissä kaikessa rauhassa ja palasimme tallille hyvillä mielin. Matkaa mittailin suurpiirteisesti tulleen reilut 7,5 kilometriä. Aikaa reissuun meni noin tunti, kun etenimme vain käynnissä ja ravissa. Nyt on ensimmäinen ratsain käyty ja oikein mukavasti sujunut maasto Paven kanssa takana.