Niskan tuijottamista. Kuva: FilmMe Group. |
Miltä se FilmMe:n tallennusjälki sitten näyttää? Seuraavista videoista se käy ilmi. En ole mikään tekniikkahifistelijä, joten minun arvioni on, että ei yhtään hullumpaa. Mukana on vähän nykiviä kohtia välillä kameran seuratessa ja zoomatessa, mutta muutoin videot ovat hyvin käyttökelpoisia. Videot ovat myös ihanan vakaita, kun niissä ei ole sitä ihmiskäden tuomaa tärinäefektiä. Ehkä aavistuksen toivoisin peruszoomauksen olevan lähempänä kohdetta, mutta ilmeisesti sekin on säädettävissä. Tuntiratsastajan näkökulmasta voisin kuvitella joko ostavani ihan oman rannekkeen tai vuokraavani sellaista videojärjestelmän hankkineelta tallilta, jotta saisin videoita ratsastuksestani. Toivottavasti tallit tarttuvat tällaiseen mahdollisuuteen tarpeidensa mukaisesti ja kiitos vielä FilmMe Groupille mukavasti kokemuksesta! Tämä ei tosiaan ole maksettu mainos, vaan ihan omasta mielenkiinnosta kokeiltu juttu.
Tämä seuraava sitten on Noran kuvaama, kiitos!
Iloiset bloggaajat ja Olli. Kuva: FilmMe Group. |
***
Ajellessamme Noran kanssa pois tapahtumasta oli Easyn omistaja kysellyt, josko jompikumpi meistä pääsisi ratsastamaan ja hoitamaan tamman. Noralla oli (minun onnekseni) menoja, joten pääsin Easyn liikuttajaksi. Ehdotuksena oli vaikka maasto, jonka sovelsin tarkoittamaan reilun puolen tunnin maastoa ja sitten kentällä käynnissä jumppaamista pohkeenväistöjen, etu- ja takaosakäännösten sekä avo- ja sulkutaivutusten parissa.
Maastossa ei tapahtunut kummempia. Otin yhden pidemmän pätkän ravin ja laukan vuorotteluita. Easy kuunteli hyvin, mutta laukassa se tuntui keskittyvän pälyilemään sen sijaan, että olisi edennyt. Väliin sitä sai jopa patistella, kun se yritti tarjota hidastamista. Raviin se siirtyikin varsin mieluusti, mutta kipitti siinä paikoin hyvin kiireisesti. Toppuuttelulla se kuitenkin malttoi aina lopulta tasoittua. Loppuun otinkin pitkän tovin käyntiä ja kunnon kyttääjän tavoin valitsin paluureitiksi tallille tien, jotta saatoin vilkaista, millä ratsulla Nora oli omalla tunnillaan.
Kentälle päästyämme keräsin ohjat taas tuntumalle ja aloin tehdä sillisalaattiani. Väistöjä tein niin lävistäjää myöten kuin etuosa uraa seuraten. Tällä kertaa väistöt eivät lähteneet ihan niin kevyesti kuin joskus, mutta uraa myöten tehtynä toimivat paremmin. Sen sijaan olin tyytyväinen siihen, kuinka puolieroja ei tuntunut niin selvästi. Etu- ja takaosakäännökset tuntuivat menevän hyvin, kun sain jarrutettua Easyn etuosaa odottamaan. Itselleni hankalampia ovat takaosakäännökset jostain syystä, joten etuosakäännökset sujuivat helpommin. Avoissa ja suluissa oli vaikea tuntea, menivätkö ne oppikirjamaisesti vai kaukana siitä. Avot tuntuivat lähtevän helposti, mutta suluissa huomasin vääntäväni hevosen liian jyrkkään poikitukseen. Easy eteni kuitenkin molemmissa kohtuullisesti. Suluissakin maltoin lopulta olla poikittamatta hevosta liikaa, jolloin Easyn eteneminen parani. Tehtävien parissa yritin muistaa muutenkin huolehtia etenemisen säilymisestä, jotta jumppatuokiosta olisi ratsullekin jotain hyötyä.
Lopuksi annoin Easyn vielä käppäillä hetken pidemmällä ohjalla ennen kuin ratsastus oli pulkassa. Sen jälkeen tamma pääsi hoitotoimenpiteiden jälkeen takaisin tarhaan heinien pariin, ja minä puolestaan sain tehdä tallihommat kaikessa rauhassa. Eipähän jäänyt tämän perjantain hevostelut muutamaan hassuun minuuttiin. Jatkossahan perjantai on ainakin kesän ajan talliton päivä. Tuntuikin hurjalta olla kotona ennen kahdeksaa, kun koko talvikauden perjantaisin on tullut kotiuduttua hyvinkin vasta puoli kymmenen jälkeen. Onneksi ratsastuskerrat eivät vähene, vaikka päivät vähän vaihtuvat.