tiistai 20. lokakuuta 2015

Kultamurun kanssa taas

Tiistaina olin kovin onnellinen: Jetti palasi tunneille! Se oli huilinut kahdeksan päivää, joten odotin mielenkiinnolla, miltä se mahtaisi selästä käsin tuntua. Tallinmäen tunnilla oli neljä ratsukkoa, ja tehtävinä olivat myötä- ja vasta-asetukset, ravi- ja laukkapuomit sekä kolmikaarinen kiemuraura.

Ensimmäisenä tehtävänä teimme myötä- ja vasta-asetuksia kaikissa askellajeissa. Vasta-asetukset teimme pääosin pitkän sivun keskivaiheilla, mutta tarvittaessa niitä sai käyttää muuallakin apuna. Jetti teki vasta-asetukset vasemmalle mukavan pehmeästi, oikealle tehtyinä ne olivat hieman jäykempiä. Pehmittelemällä Jetti alkoi kuitenkin asettua sinnekin ihan asiallisesti ja kaikissa askellajeissa. Ympyröillä sain muistutella itseäni ulkoapujen merkityksestä, jotta en jäänyt näpräämään vain sisäohjaa. Ympyröillä oikeassa kierroksessa oli tänään vähän enemmän tekemistä, että sain Jetin ensin vähän suoremmaksi ja vasta sitten ajateltua asetuksia enemmän. Ulkoavut olivat etenkin siinä kierroksessa tarpeen samoin kuin vasta-asetukset.

Puomitehtävänä oli kaksi erillistä puomirykelmää kaarevalla linjalla. Tulimme niitä ensin ravissa ja sitten laukassa. Jetti oli mukavasti lämmennyt aiemmassa tehtävässä ja liikkui pitkälti omalla moottorilla. Oli ihan villiä, kun sain jopa pidättää sitä! Oikeasti oli tosi ihana kerrankin saada säätää Jettiä vähän tähän suuntaan. Pyrin kuitenkin olemaan pidätteissä maltillinen, etten sammuttaisi Jetin eteenpäinpyrkimystä. Ravissa saimmekin tultua puomeja sangen tahdikkaasti ja tasaisesti. Laukassa sain ensin vähän haeskella Jetin askelta, jotta siihen tuli vähän säätövaraa. Kun se löytyi enkä turhia säädellyt enää puomeilla, sujuivat nekin mukavasti.

Lopuksi tahkosimme vielä kolmikaarista kiemurauraa ravissa. Tämäkään tehtävä ei tuottanut enää kummempia ongelmia, vaan sujui aika kivasti. Teimme myös pieniä lyhennyksiä raviin suoristuskohdissa vieteriajatusta hakien eli päästimme hevoset aina lyhennyksen mennessä läpi takaisin normaaliin raviin. Näitä olisin voinut itse vielä prässätä hieman lisää, jotta olisin saanut oman ajoitukseni ja apuni paremmin kuntoon. Muutoin kaartelimme tehtävän asiallisesti ja edelleen aika tahdikkaasti. Näemmä lepopäivät olivat ladanneet Jetin akkuja tässä mielessä mukavasti.

Tunnin aikana ja sen jälkeen olin kyllä yksi auringonpaiste. Oli ihana päästä taas Jetin selkään! On se vain niin tuttu kaveri, että ikävähän sitä pidemmän tauon aikana tulee. Jetti oli lomailun takia hieman jäykähkö ja pyrki vähän kiertymään banaaniksi vasemmalle, mutta ei se ollut yhtään niin tönkkö kuin olin pelännyt. Positiivista oli Jetin oma moottori, joka löytyi ainakin tämän tunnin ajaksi. Olisipa näppärä osata startata sen moottori käyntiin joka tunti, niin pääsisi fiilistelemään useamminkin. Etsinnät jatkukoon tämän asian parissa.