Keskiviikon tunnille sain toistamiseen Lennin, mikä oli ihan hyvä juttu. Enhän minä sitä ruunaa osaa ratsastaa, vaan eipä se ainakaan sivusta seuraamalla miksikään muutu. Tälle tunnille otin omaksi aiheekseni vuorostaan mahdollisimman kevyen käden. Muutoin teimme tunnilla siirtymisiä ja voltteja seitsemän ratsukon voimin. Tunnin kuviona oli ratsastaa pituushalkaisijalle ja tehdä sen keskikohdassa siirtyminen. Siirtymisiä oli muun muassa pysähdys niin käynnistä ja ravista kuin ravista ja laukasta siirtyminen käyntiin. Kulmiin pyöräyttelimme voltteja sekä teimme muutamia siirtymisiä myös pitkien sivujen keskelle.
Siirtymiset tuli tehdä mahdollisimman paljon istunnalla ohjan käyttöä välttäen. Tämä sopi hyvin omaan teemaani mahdollisimman kevyestä ja hiljaisesta kädestä. Opettaja hoksautteli tunnin läpi varomaan käden ja jalkojen jännittämistä, ja sainkin kiinnitettyä näihin paljon huomiota. Lenni teki pysähdykset käynnistä aika kivasti, ja sain käytettyä istuntaa hyvin. Pysähdyksien jälkeen sain olla tarkkana siinä, että Lenni alkoi kävellä heti pontevasti eikä jäänyt hiippailemaan. Ravista tehdyt pysähdykset pääsivät suurimmaksi osaksi venymään. En saanut harjoitusravissa istuntaani vakaaksi, mikä teki Lennistä hieman kiireisen. Mukaan mahtui kuitenkin pari asiallisempaa pysähdystä myös ravista tehtynä, mikä oli meille ihan hyvin.
Laukan lisäsimme kuvioon ensin nostamalla sen ravista tehdyn käyntisiirtymisen jälkeen. Sen jälkeen pyöräytimme kaksi volttia: ensimmäisen vähän ennen pitkän sivun keskikohtaa ja toisen pitkän sivun loppuun. Ensimmäisen voltin jälkeen teimme siirtymisen käyntiin ja valmistelimme toisen laukannoston. Lopulta tulimme pituushalkaisijallekin laukassa tehden sen keskikohtaan siirtymisen käyntiin ja menemällä kuvion muutoin aiempaan tapaan. Laukasta käyntiin siirtyminen onnistui meillä Lennin kanssa volttien lopussa, jolloin seinä oli apuna jarruttamisessa. Parina kertana Lenni siirtyi laukasta käyntiin ilman raviaskelia ja kaiken lisäksi pehmeästi. Ne hetket olivat kivoja, ja kehuinkin Lenniä ylenpalttisesti. Pituushalkaisijalla emme saaneet tehtyä niin nättejä siirtymisiä, kun pakka vähän levisi. Lenni kiirehti hieman ja oma istuntani petti, mikä aiheutti siirtymisen käyntiin usean raviaskeleen kautta. Yritin kovasti korjata istuntaani, vaan jotenkin homma hajosi aina pituushalkaisijalle käännyttäessä. Vaan en onneksi harmistunut tästä pahemmin, kun siirtymiset volteilla toimivat niin paljon paremmin. Laukannostot käynnistä Lenni teki myös aika mukavasti, ja osasin itse odottaa niitä rauhassa.
Loppuravissa Lennillä oli taas kiire, mutta kyllä se hitusen välillä malttoi. Saisin parsia istuntaani niin paljon vakaammaksi tämän hevosen kanssa, jotta se malttaisi paremmin. Tunnin teemana ollut mahdollisimman kevyt käsi onnistui kohtuullisesti. Lenni oli läpi tunnin paljon rennompi kuin edelliskerralla eikä heittäytynyt levottomaksi muutamaa lyhyttä hetkeä enempää. Miinuspuolena testissäni oli se, etten saanut sekä pidettyä kättä kevyenä että silti pidettyä tuntumaa. Niinpä menin enemmänkin vailla tuntumaa, mutta tulipahan ratsastettua pohkeella tuplasti tavallista enemmän. Lenni siis arvostaa kevyttä kättä, joten seuraava etappi on oppia säilyttämään keveys, mutta pitämään silti tuntuma ja hevonen ohjan päässä. Siinäpä taas haastetta, mutta onneksi Lenni on hyvä opettaja.