torstai 2. heinäkuuta 2015

Ratsastusleirin 11. tunti: kavalettitreeniä

Torstaille piti tietysti saada lisätunti. Toivoimme tekniikkatreeniä pienillä korkeuksilla. Ratsukseni sain toistamiseen Rian. Ratsukoita tunnilla oli viisi. Opettajana taas uusi tapaus.

Tulimme tunnin aikana ravipuomeja, laukannostoja ravista sekä yksittäisen pystyn ja kolmoissarjan tehtävää. Ria oli ihan ok, mutta nohiteltavissa. Sen pienet askeleet tuntuivat hassuilta Helmerin jälkeen enkä saanut sitä ihan kovin venyttämään. Ravipuomeilla askelta sai työstää hyvän tovin, jotta Ria pääsi puomit kolistelematta. Tärkeintä oli saada ravi pontevaksi, mutta pitää se lyhyempänä. Siten pääsimme puomit järkevästi. Puomien jälkeen tehdyt laukannostot ravista olivat hieman haastavia. Oikeassa kierroksessa Ria tarjosi muutaman kerran vasenta laukkaa. Apuja tarkentamalla oikeakin laukka alkoi nousta. Vasemmat laukat nousivat paremmin. Pitkillä sivuilla hain vähän reippaampaa laukkaa, jotta Ria alkaisi vetreytyä. Se auttoi hieman, ja puomitkin alkoivat sujua laukkapätkän jälkeen paremmin.

Lävistäjäpystyn ja kolmoissarjan tehtävä tultiin kahdesti. Ensimmäisellä kerralla yritin saada Rian lävistäjäpystylle kauempaa, vaan ei. Se otti miniaskeleen, ja minä olin tietysti jo askelta ennen menossa. Hyppy oli kamala, ja saimme onneksi aloittaa tehtävän uudelleen. Nyt osasin malttaa, ja lävistäjäpysty ylittyi hyvin laukanvaihdon kanssa. Kolmoissarja meni kahdella ja kolmella askeleella aika rennosti. Toisella kierroksessa sain ratsastettua pystyn paremmin eikä kolmoissarja tuottanut ongelmia. Siinä olikin tunnin tehtävät. Aika meni kyllä ihan siivillä. Luulin meidän vasta aloittelevan, kun tunti jo loppuikin.

Ria oli ihan hauska kaveri näillä pienille korkeuksille eli maksimissaan 60 senttiin. Vähän sitä sai nohitella, mutta muuten se oli tolkku ja ennen kaikkea heräteltävissä. Ponnistuspaikatkin näkyivät, kun maltoin enkä ajanut Riaa kipittämään. Kyllä kannatti ottaa tämäkin lisätunti.  

Kuvat ja videot tulevat leiripostauksiin myöhemmin, jos niitä on saatavilla.