keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Maastoestekurssin 1. päivä: muista ratsastaa

Keskiviikkona alkoi Saaran tallin maastoestekurssi, jonka Nora oli ystävällisesti järjestänyt meille kolmelle eli Kaisakin oli mukana. Ratsukseni sain Loren. Vähän kehtasin jännittää, sillä olihan aiemmista maastoesteistä taas liki vuosi aikaa. Vaan mukavuusalueelta poistuminen tekee hyvää, joten niinpä löysin itseni kavereiden kanssa metsästä.

Ensin ravasimme pienen mäen, nostimme sen jälkeen laukan ja hyppäsimme pienen tukin. Se sujui ihan hyvin, vaikka vähän toppuuttelinkin Lorea. Sitten hyppäsimme tukin, renkaan ja jatkoimme siitä kierroksen mäen ympäri. Tukki ja rengas menivät ok, mutta renkaan jälkeen Lore ampaisi kotia kohti. Siinä sai taas pidätellä melkoisesti ennen kuin Lore lopulta uskoi, ettemme olleet menossa vielä tallille. Onneksi se meni vain vikkelästi eteenpäin ilman takapään nakkeluita tai sivuaskelia, niin kyydissä pysyminen ei ollut ongelma.

Sitten hyppäsimme hieman tiukalla tiellä olevan esteen (nimestä ei mitään hajua) ja jatkoimme siitä tukkikasalle. Hypyt menivät ok, vaikka tie ensimmäiselle esteelle olikin hieman jarruttava. Sen jälkeen tulimme samat kaksi estettä, joiden jälkeen jatkoimme renkaan yli, kävimme lenkin mäen ympäri ja tulimme takaisin hypäten risuesteen ja pienemmän tukin. Tämäkin meni ihan ok. Lore ei onneksi enää ampaissut kotia kohti, vaikka laukasta siirtyminen raviin mäkeä varten vähän venyikin. Tulimme saman tehtävän myös toisinpäin. Lore oli alkanut lähteä hyppyihin hitusen liian kaukaa, joten yritin ratsastaa sitä hieman lähemmäs esteitä. Tukki ja risu menivät ihan ok, ja mäenkin saimme kierrettyä asiallisesti. Renkaalle tultaessa tein pidätteitä, mutta lopulta unohdin antaa laukan sujua. Kieltohan siitä tuli, kun kuskilla jäi jarru päälle. Vaan ei muuta kuin uusi lähestyminen ja rennompi laukka, ja niin pääsimme renkaan yli. Viimeisenä olleelle esteelle oli tästä suunnasta vielä vähän tiukempi tie. Esteelle tuli ohjausvirhe, jolloin Lore viurahti siitä vasemmalta ohi, kahdesti vieläpä. Lopulta pääsimme siitäkin esteestä yli, kun tie oli paremmin kunnossa.

Kävimme vielä metsäpolulla hyppäämässä läpimenoesteen sekä vähän korkeamman renkaan. Läpimenoeste meni mukavasti, mutta korkeammasta renkaasta Lore meni kahdesti vasemmalta ohi. Pohkeet kiinni ja usko esteen ylitykseen, ja johan pääsimme siitäkin yli. Siinä olivat ensimmäisen päivän hyppelyt. Olipa jännää! Kiellot ja ohimenot harmittivat toki, mutta toisaalta pääsimme lopulta jokaisesta esteestä yli. Myönnän kyllä jännittäneeni paikoin, mutta myös nauttineeni puuhasta. Kummasti sitä saa erilaiset fiilikset, kun tekee jotain vähän jännempää. Lore oli kyllä mainio maastoesteratsu. Se kyllä meni, jos kuski teki osuutensa eikä vain matkustanut tutisten selässä. Enemmän vain varmuutta ja ratsun tukemista, niin homma sujuu varmasti paremmin.