keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Keula ylös ja esteille

Keskiviikon valmennusryhmän tunnilla oli vuorossa esteitä. Ratsukoita oli ihanasti vain neljä. Arvelin saavani Epperin. Sain kuitenkin Loren, joka on myös mainio hyppykaveri. Tämän tunnin treenit tahkosimme kavaletin ja esteen innarin, yksittäisen esteen sekä toisen esteen ja kavaletin innarin sisältäneellä suoralla linjalla.

Alkuverryttelyssä tulimme suoralla linjalla olleita puomeja ravissa ja verryttelimme myös tovin oikeassa laukassa ilman puomeja. Puomeilla opettaja kehotti tekemään pieniä puolipidätteitä, jotta Lore ei kiirehtisi, vaan säilyttäisi rytmin. Laukassa puolestaan tuli ajatella keulaa ylös, aivan kuin olisimme laukkaamassa ylämäkeä. Tuttuja korjauksia, mutta edelleen minulle haastavia toteuttaa. Tajusin yrittää istua satulassa niin sanotusti takajalkojen päällä ja hakea Lorea kantamaan etuosaansa. Siihen käytin kohottavia puolipidätteitä ja yritin olla päästämättä Lorea edestä pitkäksi, kun pyysin sitä pohkeilla eteen. Pieniä välähdyksiä oikeasta asennosta löytyi, mutta pääosin Lore pääsi etenemään harmillisen etupainoisena.

Alkuverryttelyn jälkeen tulimme suoraa linjaa molemmista suunnista mukavan monta kertaa. Esteet lähtivät liikkeelle ristikoista ja nousivat lopulta pystyiksi. Välit piti puolestaan päästä kolmella askeleella. Suoralla linjalla ilmenneet pulmat olivat lähinnä ensimmäiselle kavaletille osuminen asiallisesti sekä tasaisuuden säilyttäminen. Ensimmäisessä välissä sain alussa kannustaa Lorea, mutta olisin saanut tehdä sen pienemmin. Lore nimittäin reagoi todella hyvin, jolloin toinen väli meinasi käydä ahtaaksi. Toistojen myötä Lore kuitenkin oppi tehtävän, jolloin sain lähinnä tasapainottaa menoa. Oikeassa kierroksessa pääsimme kavaletille aina hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa oli haparointia. Syytä tähän en keksinyt, sillä vasen on kuitenkin Loren lempilaukka. Ilmeisesti olisin saanut miettiä tietä vielä tarkemmin.

Lopputunnista otimme vielä vasemmassa kierroksessa muutaman hypyn vähän isompana. Minulle ja Lorelle linjan keskimmäinen pysty nousi 90 senttiin. Tätä ennen olimme hypänneet sen noin 70-senttisenä. Ensimmäisellä yrittämällä askel ei sopinut kavaletille, jolloin rytmi katosi. Taisimme molemmat Loren kanssa myös tuijottaa yhtäkkiä isommaksi kasvanutta estettä. Sen seurauksena oma keskittymiseni herpaantui ja sitä myöten Loren, jolloin se livahti esteestä vasemmalta ohi. Sarjassamme kyllä sen kuskinkin pitää olla sen esteen yli menossa. Uusintayrityksellä keskityin paremmin ja sain ratsastettua Loren hyvin ensimmäiselle kavaletille. Sen jälkeen hommassa ei ollut mitään pulmaa, vaan se hurja 90 sentin estekin ylittyi ihanan vaivattomasti. Lore tuntui olevan hypystä hyvällä tavalla täpinöissään. Tähän fiilikseen oli hyvä päättää tämän tunnin hyppelyt.

Tunnissa olin tyytyväinen omaan vaikuttamiseeni. Mukautumiseni hyppyihin olivat asiallisia ja kykenin reagoimaan tehtävällä kohtuullisen hyvin, jos tarvitsi pidättää tai pyytää vähän eteen. Lore toimi myös sangen mainiosti. Alkutunnista se oli vielä hieman unelias, mutta hyppyjen lisääntyessä alkoi herätä hommiin ja innostua. Lore tuntuu pitävän hyppäämisestä, jolloin se onkin mainio ratsu estetunneille. Tänäänkin meillä oli kivaa, joten ehkä jatkamme treenejä yhdessä ensi viikonkin estetunnilla.