keskiviikko 13. elokuuta 2014

Hyvän mielen hyppelyitä

Keskiviikon valmennusryhmän tunnilla oli luvassa pieniä esteitä. Ratsukseni arvelin saavani joko Loren tai Manun, ja arpajaisten tulos oli Lore. Ratsukoita tunnilla oli ihanasti vain viisi, jolloin ehdimme ottaa mukavasti toistoja eri tehtäville.

Alkuverryttelyssä ravasimme molempiin suuntiin ja ympyröillä ratsastimme sisäpohjetta läpi siirtämällä takaosaa aina hetkittäin vähän ulommas sekä teimme vasta-asetuksia. Laukassa verryttelimme vain oikeassa kierroksessa. Lore ravasi ihan mukavasti, mutta sisäpohkeeni ei tahtonut mennä helposti läpi. Otin välillä käyntipätkiä, joiden aikana ehdin paremmin saada pohkeeni läpi. Näiden hetkien jälkeen sisäpohje meni myös ravissa läpi, kunhan muistin odotuttaa Loren etuosaa ensin. Laukassa opettaja ohjeisti hakemaan myös vähän lyhyempää menoa sen sijaan, että tyytyisi yhteen askelpituuteen. Oikea laukka rullasi aika mukavasti ja sitä sai lyhennettyä myös kohtuullisesti. Reippaampia laukkapätkiä en ottanut ollenkaan, sillä Lore tarjosi valmiiksi sen verran sujuvaa laukkaa, etten epäillyt kaasun olemassaoloa.

Ensimmäisenä tehtävänä tulimme vasemmassa laukassa ponnistuspuomilla varustettua yhden laukan ristikkosarjaa. Sain Loren kohtuullisen sopivaan laukkaan, jolloin tehtävä tuli yhtä kertaa vaille kivasti. Epäonnistuneella kerralla järkytyin ponnistuspuomista ja hyydyin selässä, jolloin Lorenkin askeleet menivät sekaisin. Rämmimme ensimmäisen ristikon yli, mutta petrasimme onneksi toiselle. Seuraavaksi tulimme lävistäjällä ollutta ristikkoinnaria vasemmasta laukasta yrittäen vaihtaa toisessa hypyssä laukka oikeaksi. Tulimme tehtävää monta kertaa, mutta laukanvaihto oikeaksi ei onnistunut kertaakaan. Sain suoristettua Lorea kuitenkin aika mukavasti, mutta jokin palanen jäi löytämättä. Laukan sain korjata aina hyppyjen jälkeen ravin kautta oikeaksi.

Tämän jälkeen tulimme muutaman kerran oikeassa laukassa puomin, pystyn ja ensin pystyn, sitten okseriksi muuttuneen esteen suoraa linjaa. Välit olivat 11 ja 12 metriä, ja ne tuli mennä kolmella askeleella. Tehtävä sujui mukavasti, vaikka alussa toinen väli tuntui pitkältä. Toiston myötä Lore venytti askeltaan ensimmäisen hypyn jälkeen, jolloin tehtävä meni sujuvammin. Kertaalleen Lore vaihtoi toisessa hypyssä laukan turhaan vasemmaksi, jonka korjasin ravin kautta pois.

Yksittäisten tehtävien jälkeen tulimme lyhyen radan. Matkaan lähdimme vasemmassa kierroksessa ja tulimme yhden askeleen ristikkosarjan ilman ponnistuspuomia. Se sujui mukavan tasaisesti, ja matka jatkui toisena olleelle ristikkoinnarille. Ponnistuspaikka osui hyvin, ja ristikot ylittyivät helposti. Laukka ei kuitenkaan vaihtunut, vaan sain korjata sen ravin kautta oikeaksi. Sitten jäljellä oli enää suora linja, joka sujui muuten hyvin, mutta viimeisessä hypyssä Lore vaihtoi oikean laukan taas turhaan vasemmaksi. Korjasin senkin ravin kautta pois.

Loppuun saimme tulla vielä suoran linjan kertaalleen. Me tosin saimme bonuskierroksen, sillä ensimmäisellä kierroksella Lore pääsi hyppyihin vähän laakana ja kolautti molempien esteiden puomeja. Toisella kierroksella hain vähän pontevampaa laukkaa, mutta pidin Loren silti lyhyenä. Tämä auttoi, jolloin Lore pääsi korjaamaan aiemmat kolautuksensa ja hyppäsi tehtävän nyt sujuvasti ilman niitä.



Vaikka vaihtumattomat laukat jäivät kaivelemaan vähän, oli fiilis tunnista muuten tosi kiva. Tuli jopa vähän sellainen olo, että osasin ratsastaa ja olla rauhassa sopivassa suhteessa. Lore oli tänään mukavan tasainen, mutta ei missään nimessä laiska. Näillä pienillä korkeuksilla ei tarvinnut jännittää tippaakaan, vaan saatoin keskittyä itse ratsastamiseen. Olin jo ennen tuntia rustannut estekisalistaan toiveratsukseni Loren, ja tämä tunti vahvisti ajatuksen. Kivat treenit, superkiva mieli!

Videoista kiitos Alekseille!