sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta - myyty!

Sunnuntai ja kaikeksi onneksi opettaja oli muistanut pollepyyntöni, joten menin siis Jussilla. Tunnin aiheena oli asettamista ja takapään siirtelyä sisemmäs ja ulommas.

Treeniin lähdettiin tekemällä aina lyhyille sivuille voltit, jonka aikana lähdettiin hakemaan vasta-asetusta. Jussi tahtoi olla vähän jäykkä, jolloin asetusten saaminen oli työläämpää, mutta hitaasti hevonen lämpeni hommaan. Tämän jälkeen tehtävään lisättiin takapään siirtäminen ulos. Jälleen törmäsin jäykkyyteen, joten opettajan kehotuksesta takapäätä alettiin siirrellä ulos ensin ihan suoralla hevosella, jonka jälkeen vasta-asetusta alettiin lisätä. Jussi alkoi hoksata homman jujua, keskittyi työskentelemään ja pyöristyi aika kivasti tuntumalle.

Kun tästä hommasta oli päästy jujulle, alettiin takapäätä tuoda myös sisemmäs, jolloin otettiin myös myötäasetus. Tämä homma oli Jussille paljon mieluisampaa, joten homma alkoi toimia nopeammin. Tässä kohtaa minun tosin tuli vahtia sitä, ettei etupää lähde omille teilleen. Muutoin Jussi teki aktiivisesti töitä, ja kuski oli totta kai yhtä hymyä. Kun tämäkin homma oli käyty läpi, alettiin volteille tehdä molempia asetuksia ja takapään siirtoja vuorotellen. Voltti viimeisteltiin tekemällä myötäasetuksessa takapään tuonti sisemmäs, josta myös nostettiin myötälaukka. Jussi toimi tässä kuin unelma, ja laukka nousi käsittämättömän kivasti.

Oli todella huippua ratsastaa hevosella, joka keskittyy tekemään töitä, pyöristyy ja kuuntelee ratsastajaa. Välillä Jussia vähän hermostutti etenkin tuo vasta-asetus ja takapään siirto ulos, mutta yllättävän helposti sain sen malttamaan taas ja keskittymään. Ihan eri meno nyt kuin silloin Jussin tullessa tallille. Silloin sain sen vain hermostumaan täysin. Huippua, että kehitystä on tapahtunut, toivottavasti myös minussa eikä vain hevosessa. Kolmas perättäinen kerta kyllä sen toden sanoi, tykkään tästä pollesta hyvin paljon kouluväännössä. Se on kohtuullisen reipas, yrittää parhaansa ja sillä on mitä huipuin laukka. Esteille en tällä pollella rohkene, mutta on todella mukava löytää yhteistä säveltä kouluväännössä, joka ainakin toisinaan on kuskista vähän tylsää. Jussin kanssa on toivottavasti luvassa vielä monta mukavaa kouluvääntötuntia.