lauantai 14. toukokuuta 2016

Kolme kolmesta Ekin kanssa

Lauantaille sattui sopiva mahdollisuus päästä hyppelemään jokeriratsulla. Tunti oli lopulta meidän JKH-tiimimme oma tunti Noran ja Kaisan kanssa. Ratsukseni sain Ekin. Tällä tunnilla tuli sitten täyteen Ekin kanssa kolme kolmesta, sillä sen maasto- ja kouluominaisuudet olenkin jo ehtinyt testata ja nyt pääsin vielä hyppelemään sen kanssa.

Alkuverryttelyssä tulimme innaripuomeja ravissa sekä samoja puomeja laukassa siten, että niiden toinen pää oli nostettu ilmaan. Eki oli hieman kiemurtelevalla tuulella, joten sain herätellä sitä hommiin, jotta se keskittyisi etenemään. Ravipuomit menivät ihan kohtuullisesti, vaikka Eki tuntui hieman hyytyvän niitä kohti. Laukassa Eki tuntui etenevän enemmän ylös kuin eteenpäin. Maisemat eivät oikein vaihtuneet, joten koetin viritellä reippaampaa menoa. Ihan kunnon kaasua en löytänyt, mutta emme me nyt ihan madelleetkaan. Laukkapuomit menivät ihan ok, pienestä hitailusta huolimatta.

Ennen rataa hyppelimme kahta suoraa linjaa. Ensimmäisellä linjalla oli kavaletti, este ja kavaletti, väleihin meni ensin neljä askelta, sitten välin lyhentämisen jälkeen kolme. Ekiä sain taas nohitella liikkumaan enemmän eteen. Vaikka en saanut Ekistä ihan niin liitävää kuin olisin halunnut, oli se kuitenkin kohtuullisen tasainen. Mitä nyt ehkä hieman pääsi hiipumaan esteitä kohti. Saimme kuitenkin tultua välit toivotuilla askelilla. Kahden esteen suoran linjan taisimme tulla vain kerran ja survoimme sille viisi askelta, vaikka neljä olisi ollut tavoitteissa. Jotenkin se laukka pääsi taas hiipumaan esteitä kohti. Taisin sortua tuuppaamaan Ekiä sen sijaan, että olisin istunut rauhassa ja ratsastanut sen sijaan pohkeella vielä aktiivisemmin.

Sitten hyppäsimmekin kertaalleen radan: toisesta päästä nostetut innaripuomit, yksittäinen lävistäjäkavaletti, pystyn ja okserin kaareva linja kuudella askeleella, kavaletin ja okserin kolmen askeleen suora linja sekä vielä loppuun pystyn ja okserin neljän askeleen suora linja. Matkaan lähdimme vasemmassa laukassa. Nohittelin Ekiä liikkumaan eteenpäin, mutta jarru oli hieman päällä. Ensimmäiselle innaripuomille Eki lähti kaukaa venyttäen, kun nohittelin sitä äänellä. Eki piti hienosti pokan ja selviytyi kahdesta muusta innaripuomista venytyksestä huolimatta hyvin. Lävistäjäkavaletille tulimme ihan hyvin, ja Eki nappasi siinä toivotun oikean laukan. Kolmoselle lähdimme positiivisen askeleen kautta kauempaa, kun taas nohittelin Ekiä äänellä. Minulla näemmä jäi hoputtaminen päälle. Eki laskeutui esteeltä ristilaukassa, mutta korjasi itsensä kokonaan oikeaan eli kaarteeseen nähden vastakkaiseen laukkaan. Saimme kuitenkin tultua kaarevan linjan neloselle kuudella askeleella. Sen jälkeen korjasin laukan vasemmaksi ravin kautta. Kavaletin ja okserin suora linja meni kolmella askeleella ihan hyvin. Viimeisenä olleen toisen suoran linjan ensimmäiselle esteelle tuli hyvä hyppy. Olin ajatellut tulevani välin nyt neljällä askeleella, mutta unohdin ratsastaa laukan ajoissa sujuvammaksi. Niinpä jouduin välissä nohittamaan Ekiä eteen. Se oli ihanan kiltti ja venytti itsensä neljännen askeleen jälkeen hyppyyn, vaikka ponnistuspaikka jäikin kauas. Ratamme ja päivän hyppelymme olivatkin siinä.



Olipa opettavaista hypätä taas uudella ratsulla. Eki oli edelleen sangen sympaattinen kaveri, vaikkakin samalla sangen rauhallinen. Ekin kanssa varmasti saisi opetella olemaan tuuppimatta ja ratsastamaan tosiaan niillä pohkeilla paremmin. Veikkaan, että ruuna vastaa ylimääräiseen heilumiseen hidastamalla entisestään. Mukavan opettavaista siis. Eki kuitenkin meni jokaisesta esteestä kerralla yli, vaikka emme nyt niin liidelleetkään. Meno oli kuitenkin aika tasaista samoin kuin varmaa, joten mikäpä siinä oli hypellessä. Eki ei pettänyt tälläkään tunnilla, on se kiva kaveri.

Videosta kiitos Miialle!