perjantai 20. toukokuuta 2016

Kevyt maaston ja koulun yhdistelmä

Perjantaina ei ollut kouluvalmennusta, joten sovittelimme sitten Kaisan kanssa hevosten liikutukseksi kevyen maaston ja koulun yhdistelmän. Me Paven kanssa otimme vetovastuun, kun kävimme kävelemässä ja ravaamassa Kotakankaan lyhyemmän lenkin eli tietä pitkin metsäpolulle, sen läpi toiselle tielle ja takaisin tallille.

Pave oli maastossa aika tarkkaavaisena. Ehkä se ei enää muistanut kolunneensa myös tätä reittiä, joskin vissiin vain kerran aikaisemmin tähän suuntaan kierrettynä ja silloinkin talvella. Erityisesti vähänkään isommat kivet olivat Paven mielestä kamalia ja niiden kohdalla piti kylkimyyryillä maltillisesti. Muuten maastoköpöttely sujui hyvin ja toimi mainiona verryttelynä ennen lyhyen kouluväännön pariin siirtymistä.

Kentällä olin ajatellut treenata siirtymisiä ihan ajatuksella, mutta maastolenkin aikana koulunutturani pääsi löystymään enkä jaksanut enää alkaa hinkata mitään kunnolla. Ravasin ja laukkasin pätkät alkuun. Energisyys oli edelleen aika hukassa etenkin ravissa. Laukassa Pave hakeutui hetkittäin mukavasti tuntumalle. Vaikka sitä pontevuutta olisi saanut olla enemmän. Milloinhan opin piiskaamaan itseäni siellä satulassa istuessani?

Sain kuitenkin napattua itseäni sen verran niskasta kiinni, että tein muutamia siirtymisiä ravista pysähdyksiin ja takaisin raviin. Nakkasin jalustimetkin pois, kun tuntui, että pysähdysyrityksissä lähdin vain kiipeilemään niiden avulla irti satulasta. Kovin suurta valaistumista ei ilman jalustimiakaan tullut alaspäin tehtyjen siirtymisten venymisongelmaan, mutta eipähän ainakaan ollut enää tikkaita kiipeiltäväksi. Pave teki muutamia asiallisia siirtymisiä ylöspäin, mikä lohdutti kuitenkin vähän. Siirtymisissä yritin parhaani mukaan istua tiiviisti satulassa ja jarruttaa istunnallakin, mutta jotenkin retkahdin aina.

Täytyypä kyllä toivoa ääneenkin, että näitä siirtymisiä alaspäin harjoiteltaisiin tunnillakin. Vinkit olisivat kovasti tarpeen. Siirtymisten lisäsi en sen kummempia jaksanutkaan kentällä puuhata, vaan hommat saivat siltä päivää riittää meille Paven kanssa. Tulipahan tehtyä suunnitelmien mukaan kevyt treeni. Sellaisetkin ovat tarpeen.