lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kaikesta kerralla yli

Tämän viikon estetunti oli lauantaina, ja sen piti oma opettajamme. Onneksi pääsimme hyppäämään tälläkin viikolla, sillä sunnuntaina oli luvassa oman tallin ulkopuoliset kisat. Ratsunani oli Pave, joka oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Ratsukoita tunnilla oli neljä.

Tällä kertaa naputtelen vain varsinaisen radan sujumisen. Ennen hyppyjä olimme tulleet puomeja niin ravissa kuin laukassa sekä kavaletteja suorilla linjoilla. Pave toimi ihan mukavasti enkä tietoisesti alkanut prässätä sitä ihmeemmin. Halusin tunnin sujuvan rauhallisesti ja mahdollisimman rennosti, jotta kisoihin voisi lähteä luottavaisin mielin. Tunnin estekorkeus pysyi maltillisena, korkeimmat varsinaisen radan esteet olivat noin 80-senttisiä.

Varsinaiselle radalle lähdimme oikeassa laukassa ja tulimme kaksi ympyrän kaarella ollutta puomia. Väli taisi mennä kolmella askeleella ihan asiallisesti. Siitä jatkoimme 20 metrin suoralle linjalle. Se tuli lyhyeltä sivulta käännettäessä nopeasti vastaan. Taisimme saada tultua juuri ja juuri kolme askelta suoraan. Kaarre söi laukkaa ja linjan ensimmäiselle esteelle tuli vähän jarruttava hyppy, mutta sain pyydettyä Pavea eteen, jolloin pääsimme toiselle esteelle viidellä askeleella. Radan toinen meille hankalampi kohta oli heti seuraavana. Kolmas este oli lävistäjällä ja tuli kulman jälkeen nopeasti, joten sillekin sai kääntää tarkasti. Laukka pääsi taas vähän hyytymään, mutta kannustamalla Pave venytti kolmos- ja nelosesteiden välin toivotusti kolmella askeleella. Sitten edessä oli enää toinen samanlainen lävistäjällä ollut suora linja, johon pistettiin nyt neljä askelta. Se sujui ihan hyvin. Radan jälkeen saimme uusia perään vielä radan alussa olleen suoran linjan, ja nyt pääsimme sen sujuvammin.

Tunti saatiin pulkkaan varsin hyvillä mielin, ja pääsimme Paven kanssa jokaisesta esteestä kerralla yli. Jes! Tarpeellista vaihtelua sille pujottelulle, jota olemme harrastaneet viime aikoina ihan liikaa. Nyt oma fiilis oli sopivan rento enkä sortunut häsläämään, jolloin Pavekin osasi ottaa paljon rennommin. Laukka oli riittävää tälle estekorkeudelle, mutta toki saan vielä opetella ratsastamaan sitä pontevammaksi. Tänään kuitenkin tehtävät ja rata sujuivat rauhallisemmassakin tempossa asiallisesti, joten kisoja edeltävä treeni jätti juuri oikeanlaisen varmuuden mielen päälle. Kyllä ne kisaradatkin sujuvat, kun otan itse tilanteen kaikessa rauhassa enkä panikoi ja lietso ratsuani samaan mielentilaan.