keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Estettä toisen perään

Keskiviikkona vuorossa oli Pian estetunti, jonka menin Pavella. Tunnin jaoin kahden muun ratsukon kanssa. Sileän verryttelyn menin itsenäisesti käyden askellajit läpi. Pave tuntui ihan omalta itseltään. Ennen hyppyjä tulimme ympyrän kaarella olleita puomeja ravissa. Tulimme niitä niin isolla ympyrällä kuin voltilla. Otimme myös laukkaa tehtävälle ratsastamalla isosta ympyrästä sitä puolet ennen kuin taas siirryimme raviin ja ylitimme puomit. Pavea sai sekä pyytää liikkumaan ravissa aktiivisemmin sekä malttamaan puomeilla. Mukavasti siis sai treenata sekä kaasua että jarrua. Hiljalleen raviin löytyikin parempaa energiaa, mutta puomeilla olisin toivonut vielä selvempää lyhentymistä ilman pontevuuden katoamista.

Ensin tulimme vasemmassa laukassa kulmassa ympyrän kaarella olleita kavalettia, pystyä ja puomia innarivälein. Päästin Paven venähtämään kavalettia kohti, jolloin askel ei aina sopinut ja mukaan mahtui muutamia rämpimisiä. Saimme kuitenkin tsempattua lopulta ja esitettyä sujuvamman kierroksen. Seuraavaksi tulimme saman alun ja lisäsimme siihen lävistäjällä olleen puomin, innariristikkosarjan ja puomin sekä toisella lävistäjällä olleen askeleen pystysarjan. Kavaletti, pysty ja puomi menivät asiallisesti. Innariristikkosarja meni myös hyvin, ja Pave nappasi siinä toivotusti oikean laukan. Pystysarja meni myös asiallisesti, vaikka laukka piti korjata sen jälkeen ravin kautta vasemmaksi.

Sitten tulimme puomin, innariristikkosarjan ja puomin, siitä puomin, pystyn ja kavaletin jatkaen askeleen pystysarjalle, siitä yksittäisen okserin yli ja vielä kertaalleen alun puomin, innariristikkosarjan ja puomin. Tehtävä sujui mukavasti pystysarjalle saakka. Pave meni sen vielä hyvin, mutta laukka ei vaihtunut b-osalla. Päädyin kuitenkin jatkamaan okserille väärässä laukassa. Pave onneksi korjasi laukan siinä, ja pääsimme tehtävän loppuosan eli puomin, innariristikkosarjan ja puomin asiallisesti. Sen jälkeen tosin piti korjata laukka ravin kautta. Tulimme saman toisen kerran. Alku meni hyvin, mutta nyt emme sattuneet puomin, pystyn ja kavaletin tehtävälle hyvin, vaan keilasimme sen mukaan. Saimmekin aloittaa koko homman alusta. Nyt alun kaksi osiota menivät hyvin. Pystysarjan jälkeen jouduin ottamaan ylimääräisen ympyrän, jonka aikana korjasin laukan ravin kautta vasemmaksi. Sen jälkeen pääsimme tehtävän lopun ihan mukavasti. Siihen olikin hyvä lopettaa tunnin hyppelyt.



Tänään treeni oli mukavan tekninen. Tehtävät tulivat ihanan ja kamalan nopeasti vastaan, mikä piti meidät molemmat Paven kanssa hereillä. Korkeudet pysyivät taas maltillisina enkä itselleni teknisillä tehtävillä olisikaan kovin korkeita uskaltanut tulla. Pave teki tänään osuutensa mukavasti ja kuunteli myös aika hyvin. Toki korjaukset ravin kautta venyivät ja paukkuivat edelleen, vaan minkäs sille voi, kun kuski ei osaa. Tunnissa oli sopivasti tekemistä samoin kuin onnistumisia, joten sen jälkeen olikin aika hyvä mieli.

Videoista kiitos Kaisalle!