lauantai 19. marraskuuta 2016

Estekurssin 1. tunti: vaihdot kunnossa

Lauantaina alkoi viikonlopun kestävä estekurssi, jolle ilmoittauduin Paven kanssa. Lauantaina meillä oli vain yksi tunti, jolla pääsimme treenaamaan niin puomeilla kuin esteillä. Aiheina olivat laukanvaihdot sekä istunta. Ratsukoita tunnilla oli viisi.

Alkuverryttelyssä tahkosimme kahta kolmen puomin tehtävää. Toisella välit olivat vähän lyhyemmät ja toisella vähän pidemmät. Tehtävillä pääsi hyvin säätämään ravia ja katsomaan, miten hevonen oli kuulolla. Lisäsimme tehtävään myös laukkaa ensin ilman puomeja, sitten niiden kera. Pave liikkui kohtuullisesti ja selvitti niin lyhyemmillä kuin pidemmillä väleillä olleet puomit ihan asiallisesti.

Laukanvaihtoja teimme kavaleteilla, jotka aseteltiin alleviivaamaan tulevaa suunnan vaihtumista. Selästä käsin näytti melkein siltä kuin hyppäisimme kavaleteilla seinää päin, vaan ei sentään. Hyvin ne mahtui hyppäämään, ja niiden asettelun takia Pave oli vaihdoissa aivan tykki ja nappasi kaikki kerralla oikein.

Lopuksi tulimme vielä ponnistuspuomilla varustettua pystyä hieman istuntaa syynäten. Pystyä nostettiin kierrosten välissä, meille Paven kanssa noin 90 senttiin asti. Oma mukautuminen hypyssä oli hukassa. Lähdin liikaa ylävartalolla mukaan sekä suoristauduin liian aikaisin. Yritin korjata tätä ja ehkä hieman onnistuin, mutta selvästi ylävartaloni halusi tehdä kaiken työn sen sijaan, että olisin saanut vietyä takamustani hypyssä taaemmas. Ponnistuspuomi hämäsi meitä molempia Paven kanssa, ja muutamia kehnompiakin hyppyjä mahtui mukaan, kun askel ei osunut. Pave kuitenkin meni kiltisti kaikesta yli, vaikka joutuikin vähän näkemään siinä enemmän vaivaa.



Kurssin ensimmäinen tunti meni mukavasti mukavuusalueella, mutta hyödyllisiä asioita treenaten. Jäimme tänään vähän ponnettomiksi Paven kanssa, mutta onneksi tehtävät sujuivat vähän rauhallisemmallakin etenemisellä. Vaikka hyvähän se olisi, että niin kaasu, jarru kuin ratti olisivat jokaisella kerralla mukana.

Videoista kiitos Katjalle!