perjantai 28. marraskuuta 2014

Huhkimista

Viikon tauko ratsastuksesta hurahti helposti, mutta oli kyllä silti kiva käydä perjantaina ratsastamassa Jetti itsenäisesti. Ideana oli ihan perusratsastus, jossa keskityin eniten kaasun löytämiseen. Kenttää oli huollettu hyvin, jolloin siinä pääsi menemään kaikissa askellajeissa.

Jetti kuvitteli alussa hyvän tovin, ettei minua tarvitse totella. Niinpä se tahmaili ja yritti mutkitella. Korjasin tilannetta alkamalla herätellä Jettiä liikkumaan. Se vaati melkoista työtä ennen kuin mitään tapahtui. Yritin olla nopea ja looginen, mutta taisin silti enemmän olla hidas ja epäjohdonmukainen. Hiljalleen Jetti alkoi silti uskoa, että yritin tarkoittaakin jotain. Laukassa pyrin herättämään Jetin tekemällä kahdeksikolla vaihtoja. Jetti tosin ei ihan ollut kartalla tehtävästä, vaan yritti tarjota vastalaukkapätkiä. En siis ollut saanut sitä oikeasti vielä hereille tai sitten apuni olivat niin epämääräiset, että ruuna tulkkasi minut näin. Nyhersin vaihtoja sen verran, että sain vähän sinnepäin menneet yritelmät.

Koska meno oli nihkeää, palasin takaisin ravityöskentelyyn ja otin siirtymät käyntiin ja takaisin raviin käyttöön. Suivaannuin sopivasti, jolloin ratsastin päättäväisemmin. Sen avulla Jetti alkoi viimein herätä hommiin ja esitti siirtymiä aika asiallisesti. Yritin itse olla tarkkana, etten jäänyt yhtään pusertamaan, vaan olin nopea hellittämään. Paikoin taisin onnistua tässä, minkä seurauksena Jetti tuntui liikkuvan paremmin. Sen johdosta päätin ottaa vielä muutamat laukanvaihdot. Ensin tosin laukkasin tovin ihan vain uraa myöten hyvää etenemistä hakien. Nyt vaihdot onnistuivat paremmin, mutta viilattavaa niihin silti jäi. Sentään Jetti ei tarjonnut enää vastalaukkaa. Silti se oli vähän hidas reagoimaan vaihtopyyntöön, joten taisin jäädä jotenkin jarruttamaan ja estämään vaihtoja.

Jälkimmäinen laukkatyöskentely kuitenkin herätti Jetin viimein. Niinpä loppuraveissa se eteni jo aika kivasti eikä vaatinut muistuttelua joka hetki. Annoin sen venyttää ohjan perässä, minkä se teki mukavasti. Ratsastaessa tuli kyllä kuuma, kun hommia sai huhkia kunnolla. Oli kuitenkin mukava huomata, että jaksoin yrittää, ja että se tuotti tulosta. Ratsastus päättyikin hyvään fiilikseen, vaikka tietysti monissa asioissa olisi ollut petrattavaa. Kaikkea ei nyt vain kerralla saa kuntoon, mutta onneksi sentään jotkin palaset sattuvat aina toisinaan kohdilleen.