tiistai 8. kesäkuuta 2010

Otetaan vastaan ratsastustaitoa

Olinpa kirjoittaa tähän vanhasta tottumuksesta, että keskiviikon tunti. Mutta ei, nyt eletään kesäaikaa ja ratsastustunti on siirtynyt tiistaihin. Ihan uusi päivä käydä kyllä tallilla, mutta kaikkeen tottuu.

Polleksi oli valikoinut Mortti ja tunnilla harjoiteltiin vähän istuntaa sekä pohkeenväistöä. Päällimmäinen fiilis oli se, että pitäisi vaihtaa ratsastus johonkin yksinkertaiseen, kuten vaikka seinän tuijottamiseen. En vain tunnu osaavan yhtään mitään. Tässä pieneksi piristeeksi hymykuva Mortista.

Harjoitusravissa opettaja kiinnitti huomionsa siihen, että lähden aina valumaan takakaarta kohden. Korjausvinkkinä oli selän pyöristäminen, mutta yrityksistä huolimatta pompsahtelin aina väärin enkä saanut asiaa korjattua. Tuntuu, että olen vältellyt kaikki harjoitusravipätkät tunnilla ja tässä on tulos. Pompin, heilun ja huidon kuin säkki harjoitusravissa. Pitäisi oikeasti alkaa kehittää tuota istuntaa, mutta olen hyvin huono pakottamaan itseäni treenaamaan epämieluisia asioita. Laukassa sentään sain kehuja siitä, kuinka hyvin istun paikallani. Mortin laukalle myös suuri kiitos, se on oikein miellyttävää menoa.

Pohkeenväistöä tehtiin viime viikon tapaan pitkää sivua myöten. Käynnissä meni kohtalaisesti, mutta ravissa meni tappeluksi. Mortti karkasi aina väistöstä omille teilleen enkä saanut sitä korjattua. Jotenkin sisäpuolen apuni (ei siis väistättävän puolen avut) unohtavat toimia. Sisäpohkeeni joskus jopa irtoaa hevosen kyljestä väistättäessä. Yritin paikkailla tätä pulmaa, mutta jokin ei vain mennyt kohdilleen minkään vertaa. Väistöä jalostettiin myös laukassa siirtämällä hevosen takapäätä hetkeksi sisemmäs. Yllättäen tämäkään ei kauheasti toiminut, kun eihän se pohje ollut mennyt ravissakaan oikeaoppisesti läpi. Pyh ja pah.

Jäi lievästi sanottuna melkoinen harmitus tunnista. Nyt jotenkin on tullut taas muutamia todella huonoja kertoja, jolloin usko vähäisiinkin taitoihin katoaa välittömästi. Ehkä pitäisi siirtyä sinne alkeistunnille, jospa siellä muistaisin taas, että sillä istunnalla ja perusteiden kertaamisella on merkityksensä.