torstai 10. kesäkuuta 2010

Humputihei

Helvi oli ihan riemuissaan, kun menin hakemaan sitä tarhasta. Se ei suunnilleen malttanut pysyä nahoissaan, kun tajusi pääsevänsä kuskaamaan minua. Tästä kaikesta piti toki ottaa kuva ihan todisteeksi. Eikö Helvi olekin ihan täpinöissään edessä olevasta ratsastuksesta?

No, onneksi tamma kuitenkin piristyi tuon otoksen jälkeen. Päivä oli jälleen niin nätti, ettei kouluvääntö paljoa kiinnostanut. Suuntasin siis hetkeksi metsään, josta puolestaan menin pellolle. Yritin vähän toteuttaa keskiviikon harjoitusravioppeja, mutta istuntani oli todella huonoa. Pompin kuin perunasäkki ja ehkä noin kymmenen askeleen ajan koko harjoituksen aikana pysyin selässä vähänkään paremmin.

Helvi tuntui tykkäävän metsä- ja peltovalinnoista ja oli mukavan reipas. Nosti itsekin ravia välillä, kun käynti ei tuntunut kulkevan riittävän nopeasti. Tamman päätä en jaksanut vaivata muilla kuin humputtelulla. Laukassakin piti istuntaa vähän testailla ja kyllähän se ravi-istunnan voitti helposti. Isommassa laukassa tosin istuntani petti, mutta normaalissa tahdissa pysyin omasta mielestäni ihan kivasti matkassa.

Pitäisi oikeasti aloittaa kunnon istuntarääkkäys. Olisi helpompaa, jos hevonen voisi olla liinassa ja itse voisi keskittyä vain siihen selässä pysymiseen. Sitä mahdollisuutta ei kuitenkaa ole, joten ei auta muu kuin humputella ja oppia sitä kautta. Olen myös vähän haaveillut, että saisin jonkun valmentajan käymään silloin tällöin katsomassa meininkiä. Mutta saa nähdä, löytyykö moista vai jääkö haaveeksi. Osaavat valmentajat siellä ruutujen takana voivat ilmoittautua. ;)