lauantai 13. lokakuuta 2012

Ei mainittavaa parannusta

Perjantain tunnin jälkeen halusin vielä yhden treenin Peran kanssa alle ennen sunnuntain koulukisoja. Niinpä sovittelin itseni C-tunnille yhdeksänneksi ratsastajaksi ja sain vieläpä kisaratsuni alle. Tunnilla pääsin treenaamaan mukavasti muun muassa pysähtymisiä ravista samoin kuin siirtymistä siitä takaisin raviin, laukan nostamista käynnistä sekä keskilaukkaa.

Alkuverkassa yritin muistaa perjantain tunnin opit eli Peran vasemman puolen kontrollointi sekä aktiivisuuden säilyttämisen. Pera oli kuitenkin muissa mietteissä enkä juuri saanut sitä heräämään. Kyllähän se liikkui ja kääntyi, mutta pyöreys ja rentous olivat aika kaukana. Ilmeisesti omat paineet kisoja edeltävänä päivänä olivat jo sen verran kovat, että oma rauha oli kaukana ja häselsin vain enemmän. Päätin myös jättää alkuverkan jälkeen raipan pois nähdäkseni, miten tunti sujuisi sen jälkeen.

Ensimmäisenä kisojen kannalta mainiona tehtävänä käänsimme lyhyeltä sivulta ravissa keskihalkaisijalle, jolle teimme kaksi pysähdystä ja siirtymistä takaisin raviin. Muutamat kerrat valmistelin pysähdyksen ilman, että muutuin matkustajaksi, jolloin Pera seisahtui kevyesti ja helposti. Siirtymät raviin eivät kuitenkaan lähteneet vieläkään hyvin, vaan käyntiaskelia mahtui mukaan turhauttavan monta. Tässä vaiheessa raippa olisi voinut olla paikallaan, mutta toisaalta Pera vain jännittyy ja hypähtää pienestäkin raipanmerkistä, jolloin se tuskin olisi auttanut kovin paljoa. Ilmeisesti pysähdyksissä lössähdin sen verran, että Pera päätteli tehtävän päättyvän siihen, jolloin siirtyminen raviin tuli sille vähän nurkan takaa. Pera kuitenkin pysyi keskihalkaisijalla kohtalaisen suorana, mistä olinkin aika tyytyväinen.

Toinen kisojen kannalta hyvä tehtävä oli laukan nostaminen lyhyen sivun keskeltä käynnistä, voltin pyöräyttäminen kulmaan ja siitä lävistäjän ratsastaminen keskilaukassa. Laukat nousivat välillä hyvin, mutta tarvittava ponnekkuus oli vähän hakoteillä. Voltilla keskityin miettimään, että hevonen asettuisi eikä punkisi minnekään suuntaan. Lävistäjälle lähtiessä muistin antaa parin askeleen rauhan ennen kuin pyysin Peraa keskilaukkaan. Muutama keskilaukka onnistui aika hyvin, ja opettaja tuumasi niitä kelpaavan esitellä myös kisoissa. Pääsimme myös kivasti lävistäjän loppuun harjoituslaukassa ennen siirtymistä raviin ja siitä käyntiin.

Edellispäivän harjoitusravissa istuminen oli saanut selkäni vähän jumiin, joten tällä kertaa en paljoa harjoitusravissa istunut. En halunnut jumittaa selkääni täysin kisoihin, joten keventelin aika paljon. Arvelin, ettei istuntani kummene yhden tunnin aikana, joten tohdin valita kevyen ravin. Vaikka Pera oli kuulolla tälläkin tunnilla, en saanut siitä ihan samanlaista otetta kuin perjantaina. Tunnin jälkeen vähän tuntui, että tämän treenin olisi voinut jättää tekemättäkin, mutta toisaalta tulipahan yhden tunnin verran oltua miettimättä ihan niin ahkerasti kisoja, kun sai keskittyä ratsastamiseen. Ihan varmimmilla mielin en lähtenyt tallilta kotiin, mutta onneksi tunti ei mennyt niin puihin kuin olisi voinut, vaikkakaan mainittavaa parannustakaan menoomme ei tullut.