maanantai 20. heinäkuuta 2009

Tasaisen tavallista

Ja näin päättyi neljän päivän Helvi-putki. Kuinkakohan sitä jaksaa odottaa perjantaihin? Luulisi, että hyvin, kun menin ottamaan normaalin keskiviikon lisäksi huomisellekin tunnin tallilta. Aikuisten B-tunti, täältä tullaan tukkeeksi. No ei, enköhän minä osaa ainakin toisten jaloista karauttaa pois. Ekstratunnin otin ihan vain sen kunniaksi, että huomenna tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun kävin siellä ensimmäisen tunnin. Polleksi oli tuolloin muuten laitettu Rolle. Harmi, että se nyt on laitumella. Olisin muuten toivonut sen huomiseksi.

Helvin kanssa mentiin aika perusjuttuja. Vähän pohkeenväistöä käynnissä ja se meni kivasti, jos vain vauhti ei olisi hiipunut niin pahasti. Tein myös venyttelyn vuoksi pätkät hyvin jyrkkää väistätystä ja Helvi meni kerrassaan mainiosti.

Sitten jatkoin tuntuman metsästystä ravissa humputtaen sekä tekemällä siirtymisiä. Hiljalleen parempaan suuntaan luulisin tilanteen menevän. Vielä kun saisin käteni pysymään kulmassa enkä aina hilaisi niitä niin suoraksi eteen. Tein myös lisäyksen kaltaista raviin ja taas lähti ihan kivasti. Takapäätä saisi kyllä aktivoida vielä enemmän silti.

Laukassa tein myös lisäyksen kaltaista ja hyvin meni eikä taaskaan tuntunut siltä, että hevonen olisi juossut alta pois. Lähinnä tuntui, että juoksi siihen tuntumalle. Mutta mitä lie sivusta seurannut olisi siitä esityksestä sitten tuumannut. Joskus tai ehkä liian usein taidan luulla tekeväni asioita oikein, vaikka tekisinkin ne ihan päin mäntyä. Yksin ja edes peilien avulla ei aina pysy ihan kartalla. Lisäysten jälkeen Helvistä ehti kaivautua reipas asioiden enteilijä, joten lähdin hakemaan lyhyempää laukkaa. Löytyihän sitäkin sieltä jonkin verran, mutta jatkossa voisi taas vauhdin sijasta hakea hallintaa.

Lopuksi ravihumputtelua kiemuraurilla ja sain Helviä vähän pyöristymään ja venyttämään itseään. Hyvä, hyvä. Tunti oli oikein mukavaa peruskauraa. Ai niin, tallilla olisi ensi viikon tiistaista torstaihin aikuisten istuntakurssi. Pitää muistaa huomenna tarkistaa, onko kurssi jo täynnä. Jos käy niin hyvä tuuri, ettei ole (epäilen kyllä kovin), hilaan tämän takamuksen sinne opettelemaan. Istuntani on päässyt taantumaan niin valtavasti, että kyllä sitä kolme päivää sietäisikin rääkätä.