perjantai 1. toukokuuta 2009

Mmmainio Manta

Mantrani bussia odotellessa pollearpajaisten suhteen oli seuraava: Rappen, Eetu, Manta. Ja kas, minullehan sattui Manta. Tässä tammassa parasta on se reippaus ja toimiminen hyvin pienillä avuilla. Siksi se on koulutunnilla todella mainio tapaus, jos saa vauhtiraivonsa pidettyä kurissa. Ha, tulipa juuri tallilta viesti, että mahdun tämän päivän ekstratunnillekin. Jee! :)

Takaisin viime keskiviikkoon. Meillä oli tosiaan kouluvääntöä ja viikonloppuopettaja, mukavaa vaihtelua siis. Tunnin aiheena oli suoruus, joka on enemmän kuin tarpeellinen aihe. Treeni oli yksinkertainen, mutta siinä sai olla tarkkana. Pitkät sivut vedettiin käynnissä ja ravissa enimmäkseen ja koko ajan keskityttiin siihen, että hevonen liikkuu suorassa. Mantahan eteni, mutta sillä oli vähän haluja väännellä itseään vinkkaraan, joten sain oikeasti seurata ja oikaista sitä. Mutta menihän se mainiostikin! Sitä on upea ratsastaa, koska se toimii niin kevyillä avuilla. Miinuksena on tosin sen opettajan nimeämät raivokohtaukset. Se hermostuu ajoittain ja koettaa kipittää oman mielensä mukaan eteenpäin samalla nakellen päätään joka suuntaan. Sellaista on tietenkin vähän haastavaa ratsastaa, koska tuntuu, ettei ohjien päässä ole hevosta lainkaan. Onneksi Manta aloitti tuon vasta tunnin lopussa ja sitä sai hieman kuriin, jos vain muisti pyytää sitä jämäkästi eteenpäin, jotta se keskittyisi siihen, ei päänsä viskomiseen.

Laukassa treeni tehtiin niin, että pitkälle sivulle tultaessa väistätettiin reunaa kohden, siitä takaisin vähän sisemmäs ja siitä käynnistä laukannosto. Mantahan väisti upeasti, se on todella näppärä kouluväännössä. Laukka nousi pari kertaa oikein nätisti käynnistä, muilla kerroilla tuli niitä tiitteriä raviaskelia väliin. Lopussa Manta tosin hermostui taas päänsä kanssa ja siinä saikin pyytää jyrkkää väistöä, jotta se vähän keskittyisi.

Olin tuntiin kyllä todella tyytyväinen. Manta on hieno hevonen ja jos vain vielä saisin karsittua kaikki sen raivohetket ja kanavoitua ne kunnolla liikkumiseen. Sitä kyllä toivoisi koulutunneille. Kokeilin huvikseni tunnin aikana väistöjä ja jopa vähän sulkua ja sehän meni oikein nätisti. Mantalla on todella hyvä harjoitella istunta-apujen käyttöä, koska se palkitsee kyllä välittömästi pienenkin yrityksen. Hieno tamma, tykkään.

Reilun kahden tunnin päästä olisikin ekstratunti C/B-tasolla ja ilmeisesti esteitä, ainakin opettaja moista tekstasi. Sattuisipa minulle esteille Eetu tai Poku. Itse asiassa kaivoin arkistoistani estetuntimerkinnän Mantan kanssa ja 15.7.2008 olen kirjoittanut siitä näin:

Tunti meni ihan kohtuullisesti. Mantan hyppyyn oli helppo mukautua eikä se esteillä tehnyt mitään outouksia. Tosin tällä pollella on hauska tapa: ohjia kootessa se alkaa automaattisesti täpittää vauhdikkaammin. Vauhtipuolihan vähän kostautui malttamattomuutena. Manta olisi halunnut kaahata miten sattuu, mutta se pysyi hyppysissä viime kertaa paremmin. Itse asiassa mielessä välähti, ettei Mantakaan olisi välttämättä hullumpi tapaus estekisoissa. Rataahan en sillä ole hypännyt, joten mieleni moisen jälkeen voisi muuttua, mutta jos se pysyisi hallinnassa, tulisi hyvä aika ainakin.

Joten ehkä voisin lisätä varovaisesti toiveisiini Mantan sekä parhaan pollen ikinä eli Hilanterin. Ainakaan Hilanterin kanssa ei juuri tarvitsisi pelätä. Se olisi siinä mielessä mukava valinta. Mutta pianhan sen näkee, toivottavasti saan merkinnänkin tehtyä ilman kauheaa taukoa.

Ps. ensi viikolla pääsen taas Helvilläkin ratsastelemaan. On ehtinyt olla vähän ikävä sitäkin pollea. Saa nähdä, kuinka pahasti meidän aaltopituutemme ovat karanneet toisistaan.