keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Kiertelyä ja kaartelua

Kenttäkausi on virallisesti avattu. Ei siis kenttäratsastuskausi, vaan kentällä ratsastaminen. Heposena oli Hessu, aiheena asettamista ja hieman siirtymiä sekä pyöreyden ja tuntuman hakemista.

Alkulämmittelyt humputeltiin käynnissä ja ravissa tehden lyhennyksiä, joista siirryttiin pidempään askeleeseen pääosin rentouttamalla. Tavoitteena oli saada hevosta hieman kokoamaan lyhennyksissä itseään ja pidennyksissä puolestaan pyöristämään ja tulemaan kuolaimelle rennompana. Hessu otti lyhennykset ihan hyvin vastaan, mutta pidennyksissä en tuntunut saavan toivottua tulosta. Muutoinkin tämä polle juoksee aakeena laakeena allani enkä ole keksinyt vielä, millä sen niputtaisi paremmin pakettiin. Taidolla vai?

Asetuksia haettiin tahkoamalla vasta- ja täyskaartoja käynnissä ja ravissa. Meno oli aika tahmeaa enkä saanut asetuksia kovin hyvin kaivettua Hessusta. Haloo, saisinko sisäpohkeen ja käsien yhteistyölle? Laukassa kuviosta hurautettiin täyskaarto eli hetkellisesti mentiin vastalaukkaa. Tässä Hessu sentään oli oikein näpsäkkä, joskaan ei reipas. Mutta laukka kuitenkin säilyi aika tiukan kaarteen ajan ja pysyi yllä mutkattomasti. Kunhan kuski vielä oppi täyskaarron kunnon reitin, sujui harjoitus leikiten. Tästä pisteet kotiin!

Tunti oli aika mukavaa menoa aiheen puolesta. Eteenpäinpyrkimystä olisi saanut olla roimasti lisää, mutta laukkakaarrokset toivat oikein mukavan fiiliksen. Eli sopivasti ehkäpä kaikkea tällä tunnilla: niin parannettavaa kuin onnistumisiakin.