torstai 27. toukokuuta 2010

Jälleen mukavaa menoa

Viikon ja yhden päivän kestäneen ratsastustauon jälkeen oli kiva kivuta Helvin selkään. Kauniista säästä huolimatta kipitin maneesiin ja aiheeksi valitsin arpomalla asettamisen, tuntuman hakemisen ja lisäysten sekamelskan.

Helvi oli jälleen mainio tapaus. Jo käynnistä alkaen tamma kulki aika kivasti ja tuntuma sekä pyöreys löytyivät käynnissä helposti. Käyntilisäykset lähtivät myös hyvin ja kaiken huipuksi tuntumalla pyöreänä pysyen. Tästä innostuneena aloin tahkota asettamista ja pyöreyden saamista ravissa. Tässä askellajissa pyöreyden löytäminen on ollut haastavaa eikä tämä kerta kummemmin tuonut siihen poikkeusta. Pyörittelemällä paljon ympyröitä ja vaatimalla asetusta sain kuitenkin ihan hyviä tuloksia. Ongelmaksi jäi se, että pyöristyminen katosi suorilla pätkillä. Myös ravilisäys lähti mukavan lennokkaasti, mutta valitettavasti ilman pyöreyttä ja aavistuksen jopa hevosen tahdilla.

Laukassa tehtävät pysyivät samoina, mutta onnistumisen olivat ravia upeammat. Sain kyllä pyöritellä ympyröitä hyvin monta kertaa, kunnes Helvi alkoi uskoa toiveitani pyöreydestä. Sitten sainkin mukavia pyöreitä laukkapätkiä, joissa askellaji oli minun hallinnassani. Pyysinkin Helviä välillä hitaampaan, mutta ponnistavaan laukkaan ja välillä taas hurautin lävistäjän lisäten vauhtia. Huippua! Oli hieno tunne ratsastaa hevosta, joka keskittyy suurimman osan kuuntelemaan ratsastajaa ja vielä tottelee.

Helvi on tosiaan todella upea hevonen, jos vain sille tuulelle sattuu. Palkinnoksi annoin tamman napostella ruohoa tovin ajan. Näytti polle nauttivan siitä eikä itselläkään ollut yhtään hullumpaa aurinkoisessa kelissä katsella kaunista pollea, joka nauttii elämästään.