sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Keskiviikon kertausta

Kieltämättä on aika näppärää, että vuokraan Helviä torstaisin. Tällöin keskiviikon tunnin opit ovat suunnilleen päässä, ja niitä on motivoivampaa harjoitella. Siksipä aiheena oli Helvinkin kanssa taivuttelut ja vastalaukka.

Helvi oli jokseenkin reippaampi kuin yleensä, mutta edelleenkään aktiivisuudesta käynnissä ja ravissa ei paljoa voi puhua. Myötätaivutukset sujuivat ihan kivasti, mutta vastataivutuksissa en saanut sisäpohjetta läpi ja hevonen tahtoi puskea sitä vastaan. Pyöristyminen tuli näissä mukavasti mukaan ja tällä kertaa ravissakin oli aika letkeää menoa paikoitellen. Täytyy jaksaa alkaa tehdä näitä treenejä, sillä ne yllättäen auttavat todella paljon pyöreyden tavoittelussa.

Laukassa hain ensin pyöristymistä, joka oli kuitenkin hivenen hukkateillä. Tammaa ei ensinnäkään huvittanut laukata ja se pudotteli raville. Lopulta laukat pysyivät yllä ja saatoin kokeilla keskiviikon kaltaista vastalaukkakaarteita sisältävää kuviota. Tässä tamma petrasi ja kaarteet menivät kepoisasti alta pois ilman ongelmaa. Jatkossa kuski tosin voisi kiinnittää huomiota siihen, miten istuu kaarteissa. Epäilen, etten ainakaan helpota hevosen työskentelyä vastakaarteissa olemalla itse istunnallani raskauttamassa sitä.

Oli taas aika kiva treenikerta pollen kanssa. Vältän myös varusteidenlaiton ärsytyksen pistämällä pollen pihalla kuntoon. Tiedän, olen luovuttaja, mutta auktoriteettini on niin olematon, etten kerran viikossa käymällä saa sitä taottua tamman päähän. Onneksi pian tulee kesä, jolloin ei edes tee mieli viettää hetkeäkään ylimääräistä sisätiloissa (paitsi ehkä sateella, mutta toivotaan vaihteeksi lämmintä ja aurinkoista kesää).