lauantai 27. helmikuuta 2010

Jumittunutta menoa

Keskiviikon tunnilla oli tosiaan puomeja, ja pollena estesuosikkini Poku. Tunnin alussa verryteltiin taivutteluilla käynnissä, ravissa ja laukassa. Vasempaan suuntaan meni ihan kivasti, mutta oikea puoli ei toiminut sitten alkuunkaan. Poku oli vain jotenkin niin jumissa, että ainoastaan käynnissä sain taivutuksia läpi, mutta ravissa ja laukassa polle vain puski menemään. Yleensä olen jossain vaiheessa onnistunut, mutta nyt ei ollut siitä tietoakaan. Opettaja arveli, että Pokulla on jokin paikka kipeänä, joka taas esti taivuttelun. Tai sitten kuski ei vain osannut, kumpi lie syynä.

Päätyyn oli laitettu puomeja, joista toinen ylitettiin pienemmällä ympyrällä, kaksi muuta hieman isommalla. Yhden puomin ylitys vaati hyvän tien, ja yllättäen mokasin tässä muutamia kertoja, kunnes hahmotin reitin. Isommalla ympyrällä piti puomien väliin saada ensin neljä ja sitten kolme laukka-askelta. Poku yritti taas oikeassa kierroksessa puskea mielensä mukaan, mutta sain pidettyä sitä hieman kurissa ja samalla sain vaaditut laukkamäärät natsaamaan väliin.

Tunnilla kokeilimme myös kavalettien avustamana laukanvaihtoja. Kavaletit olivat lävistäjän tyylisesti loppupäässä, josta tietenkin piti vipsauttaa laukanvaihto ja jatkaa toiselle vastaavanlaiselle reitille. Avainsananahan vaihtoihin on reipas eteneminen, hevosen suoristaminen ja asetus haluttuun suuntaan sekä merkin antaminen myös pohkeilla. Taisimme saada vaihtoja nappiin muutamia kertoja, mutta oikealle oli taas työlästä. Oikea pohkeeni ei vain osaa pitää hevosta kurissa, mikäli tämä yrittää puskea. Haloo, kuuleeko oikea jalka? Olisi töitä tarjolla.

Saa nähdä, jakaako opettaja ensi keskiviikon tunnille Pokun uudelleen. Olisihan se ihan kiva yrittää korjata virheitään samalla pollella. Toivotaan, että arpaonni on kohdallaan. Helveily jäi tosiaan taas tältä viikolta pois. Sikainfluenssarokote kuritti kuumeella, joten torstai menikin lepäilessä.