keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Leiritunti 6: esteitä hyvällä korkeudella

Iltapäivän tunti jatkui tutulla hevosella eli Ilpolla. Luvassa oli rataesteitä, ja koska tunnilla oli mukana kokeneita ratsastajia, saatoin toivoa esteiden nousevan vähän korkeammaksi. Tunnin rytmi oli myös oikein kiva. Alkuverkassa ravailtiin ja laukkailtiin omaan tahtiin. Pyörittelin ympyröitä ja testailin jarruja. Sitten laukanvaihdon kokeileminen lennossa alkoi kiinnostaa. Nostin sitten myötälaukan ja lähdin kaartamaan vastaiseen suuntaan. Ulkopohje pyysi ja siirsin vasenta laukkaa tavoitellessani painoa siihen suuntaan, jolloin Ilpo toki totteli ja laukka vaihtui. Oikeaan oli vähän hankalampi, koska en saanut painoa uuden laukan suuntaan, mutta kaarteen avituksella vaihto saatiin. Opettajakin huomasi tämän ja kehui vaihtojani. Olin ihan tosi iloinen tästä. Sainpahan ajatusta laukanvaihdosta lennosta. Alkuverkkojen jälkeen otettiin kolme hyppyä kolmelle eri esteelle, jonka jälkeen siirryttiinkin jo radalle.

Ohessa taas ratapiirros. Tällä kertaa jälki on ehdasti käsin tehtyä. Kiitos kanssaleiriläisten ahkeruudelle. Ilpo oli kaikin puolin verkassa mainiosti kulkeva, jolloin radallekin oli helppo lähteä. Verkkahypyt olivat myös sujuneet pääosin kivasti. Ensimmäisellä kierroksella estekorkeus oli maksimissaan 70 senttiä, toisella kerralla oli useampi 80 sentin este, jes!








Tällä kertaa en jaarittele pitkää selostusta radasta. Seuraavasta videosta voi katsoa ja päätellä itse, miten se mahtoi mennä. Laatu on vähän kehno, kun kameran varressa oli koskaan laitetta käyttämätön ihminen, mutta onneksi on kuitenkin tällainen todiste.


Samalla tuli muuten myös ratsastettua korkein rata tähän mennessä ja itse asiassa korkeudet eivät tuntuneet missään. Pari rumaa hyppyä tuli siitä, kun en hypännyt hevosen kanssa yhtä aikaa. Muuten olen tosi tyytyväinen rataan ja etenkin hevoseen. Ilpo meni tasaisesti, hyppäsi ja oli kaikin puolin toimiva. Itsessä olen tyytyväinen videolta todistetusti siihen, että niistä kymmenestä esteestä suurin osa meni hyvin. Kantapäät pysyivät kohtuullisesti oikein enkä nyt ihan leikkinyt olevani 160 sentin radalla. Niin ja katse, joka oli eteenpäin useimmiten. Ilpo oli todella hieno hevonen ja ansaitsi suuret kiitokset.

Kuva: Jenni K.