torstai 13. tammikuuta 2011

Käynnissä kaikenlaista

Tällä kertaa selvisin pitkästä aikaa maneesille Helvin kanssa. Luvassa oli kevyttä treeniä, sillä tamman vasen etunen oli vielä viime torstain jälkeen vähän oikutellut. Tarkkailin jalkaa tavallista lyhyemmän treenailun aikana eikä se onneksi näyttänyt olevan moksiskaan.

Päätin pitää valtaosan ajasta treenailun käynnissä ja vailla järkevämpi suunnitelmia, otin vähän kaikkea. Ensimmäisenä aloin tehdä myötä- ja vasta-asetuksia. Energiaa tammalla ei ollut normaalia enempää, mutta nopeasti se nappasi pyyntöni ja alkoi rentoutua ja pyöristyä. Olisin tosin saanut vahtia tarkemmin myös asetuksen lisäksi toista puolta, sillä monena kertana asetusta ottaessa polle lähti liukumaan vastakkaiseen suuntaan. Muuten olin asetuksiin tyytyväinen, sillä alun jäykkyyden jälkeen tamma alkoi tulla niihin kohtuullisen helposti.

Tämän jälkeen kokeilin pätkät pohkeenväistöä. Meno oli nihkeää, ja taisin vaatia alussa liian jyrkkää väistöä. Sovelsin väistön sitten ympyrälle, jossa aina lyhyen hetken pyysin väistämään joko ympyrältä ulos tai sisään. Tässä tuli parempia onnistumisia kuin suoralla, mutta parannettavaa olisi ollut nopeammassa reagoinnissa pohkeeseen. Kokeilin myös pienet pätkät avotaivutusta, jossa sain kuin sainkin muutamia hyviä askeleita.

Ravia otin yhteensä juuri ja juuri kierroksen testin vuoksi. Jalka ei tuntunut vaivaavan ainakaan minun silmiini, mutta virtaa ei ollut oikein nimeksikään. Pitää toivoa, että jalkapulmat ovat nyt ohi, ja tamma saisi vähän virtaa kavioihinsa.