torstai 2. syyskuuta 2010

Virkeyttä maastosta

Helvi oli alkuviikosta rokotettu ja raspattu, joten viikon verran tamman kanssa puuhataan kevyemmin. Päätin siis suunnata maastoon ja peltoympyrälle. Maastolenkki saa Helvinkin vähän reippaammaksi, koska ympärillä on niin paljon tarkkailtavaa ja mahdollisesti myös pelättävää. Siksipä tammaa ei kauheasti siellä tarvitse nohittaa.

Tällä kertaa virkeys jatkui ihan mukavasti myös peltoympyrälle. Päätin tehdä kunnolla käyntitreeniä, jossa aiheina oli pohkeenväistö ja taivuttelut. Helvi oli todella herkkä pohkeelle, vaikka olin jättänyt kannuksetkin pois. Alussa normaalikin pohjekontakti sai tamman liioittelemaan, kunnes älysin keventää pyyntöjäni. Niinpä tamma väisti todella nätisti hyvin pienestä pyynnöstä ja taivuttui myös kohtuullisen kivasti. Jos väistö tai taivutus alkoi levitä käsiin, sai sen korjattua minimaalisella pyynnöllä.

Keskityin myös ratsastamaan Helviä pyöreäksi. Sainkin onnistumisia aika paljon, mutta koska oltiin ulkona, herpesi Helvillä keskittyminen muun ympäristön tarkkailuun. Olin silti hurjan tyytyväinen tammaan. Sain sen muutamia kertoja aika rehellisesti tuntumalle, jolloin se eteni itse ja keveni mukavasti. Väliin taas mahtui raskaampia pätkiä, mutta tuo herkkyys pohkeelle kruunasi kerran. Kokeilin parit pätkät myös avotaivutusta, josta tamma nappasi pisteet kotiin. Helvi oli jotenkin niin hyvin hallittavissa, ettei aikoihin. Kiva tunne!

Tässä vielä tallilla asustava söpöliini. Miten näille voi olla lässyttämättä?