torstai 18. marraskuuta 2010

Vähän sitä ja tätä

Olinpa sitten unohtanut taas kerran tarkistaa maneesin varaustilanteen ja eiköhän siellä tietenkin ollut valmennukset. Kerkesin onneksi vähän aikaa Helvin kanssa puuhailla ennen kuin piti lähteä muiden jaloista pois. Aiheina oli pikaisesti vasta- ja myötäasetusten kautta pyöreyden hakemista käynnissä sekä lyhyet pätkät laukkaa sekä ravihumputtelua.

Vasta- ja myötäasetusten kautta löytyi muutamia pätkiä pyöreyttä, mutta hyvin nihkeästi. Unohdin olla tarkkaavainen ja palkita Helvin joka myötäyksestä, joten se osaltaan vaikeutti harjoituksen onnistumista. Tammakaan ei ollut ihan terävimmällä työmotivaatiolla liikkeellä, vaan tuijotteli mieluummin pelottavia valkoisia laatikoita ja mökkiestettä. Suurin ongelma treenissä oli kuitenkin se, että kun asetukset menivät läpi ja tamma pyöristyi, muuttui takapää taas vieläkin hitaammaksi. Eli tamma taas kerran vain pyöristi nätisti, mutta piti painon tiukasti edessä. Yritin noina hetkinä hoputtaa takapäätä liikkeelle, mutta aika laihoin tuloksin.

Väliin otin ravia ja laukkaa. Ravissa tamma humputteli oman mielensä mukaan, ja laukka oli ponnetonta. Kuskilla ja pollella oli sitten jotain yhteistä: kumpikin oli vähän väsyneitä. Lopuksi vielä loppukäynneissä kokeilin väistöjä. Ne Helvi teki ihan kivasti, kun muistin huolehtia ulkopuolen menosta myös enkä jäänyt vain keskittymään väistätettävään puoleen.

Tällainen kerta tänä torstaina. Pitää muistaa katsella noita maneesin varausilmoituksia, niin ei tulisi ihan näin pätkittyjä harjoituksia. Toisaalta onhan se ihan hyvä ottaa välillä rennosti, eikös vain.