keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Istunnan keveähköä työstämistä

Olipas pitkästä aikaa vähän istuntatreeniäkin ja pollena oli Hessu. Tunnin yleisteemana oli rentouden hakeminen kaikissa askellajeissa. Tätä lähdettiin metsästämään ensin käynnissä. Hevosen liike sai pistää kuskinkin liikkumaan, mutta ei ylilyöden tai vastaan jännittäen. Olen tosiaan huomannut sen, että jännitän jalkojani todella paljon. Välillä rentoa istuntaa löytyi, välillä polvet olivat taas napsaisseet polleraukan puristuksiinsa.

Ravissa puolestaan yritettiin istua kyydissä ilman keventämistä. Ilman jalustimia meni vähän paremmin, mutta auta armias, millainen pomppiminen seurasi jalustimien laitosta takaisin. Pari askelta meni niidenkin kanssa aina kohdalleen, mutta sitten jalat muistivat olevansa olemassa ja jännittyivät. Pah.

Laukassa humpuuteltiin tutusti sisäkäsi ensin vapaasti roikkuen ja lyhyillä sivuilla aina ylös nostettuna. Oli jännä huomata, kuinka kaarteissa sisäkäden pitäminen ylhäällä jostain syystä tasapainotti istuntaa. Käden rentouttaminen alas onnistui myös ihan hyvin. En ihan onnistunut istumaan nappiin Hessun laukassa, mutta kaipa se kokonaisvaltaisesti meni ihan kivasti. Opettaja kehui kaikkia tuntilaisia sanoen, ettei kellään ole mitään suuria virheitä istunnassa. Kiva homma, mutta treenattavaa olisi silti ja valtaisasti. Lisätäänpä tämäkin sinne yksityistuntitoiveiden listalle.

Lopuksi ravailimme viisikaarista kiemurauraa. Harjoitusravissa Hessu liikkui tahmeasti eivätkä asetuksetkaan tahtoneet mennä kohdille. Sen sijaan polle halusi punkea oman mielensä mukaan. Vaihdoin kevyeeseen raviin ja vähän yritin muistella käden ja pohkeen yhteistyötä. Palkintona hepasta löytyi vähän enemmän virtaa ja myös asetukset menivät hitusen paremmin. Suurin onnistuminen tässä oli siinä, että jopa kaarteet menivät lopuksi letkeässä ravissa sen sijaan, että heppa olisi jarrutellut matkansa niihin.

Istuntaharjoittelu oli mukavaa vaihtelua. Siitähän monet asiat lähtevät, joten se olisi kiva hallita kunnolla. Helvillä voisi alkaa treenailla istuntaa, sillä kun sen ravissa pysyy mukisematta, ovat istuinluut aika hyvin hallinnassa.