lauantai 21. maaliskuuta 2009

Vahinkohyppäys

Olipa mukava käydä taas Helvillä ratsastelemassa. Ensi viikolla olisikin sitten ensimmäistä kertaa se virallinen vuokrauspäivä eli perjantai. Jään vähän kaipaamaan näitä lauantaikertoja. Ikinä ei ole kiire mihinkään ja valoa riittää. No, ensi perjantaina näkee, millaista menoa se sitten on.

Menin reippaasti maneesiin tällä kertaa ja olihan se ihan eri fiilis. Jotenkin siellä viihtyi paremmin ja aika suorastaan lensi. Ainoana miinuksena oli maneesissa olleet esteet ja puolivälissä ratsastelua alkoikin kahden hevosten estevalkka. Se ei häirinnyt, kun tilaa oli väistellä, mutta Helvi intoili välissä esteiden takia. Kyllä se vähän tuntui myös jännittävän tilannetta jostain syystä. Kaipa tammahöperö luuli pääsevänsä hyppimään esteitä kahden muun pollen kanssa. Tosin hyppäsihän se Helvi esteenkin, todellakin vahingossa! Estevalmennuslaiset hyppäsivät estesuoraa ja minä olin juuri nostanut laukan. Ajattelin pyöräyttää voltin, joka kuitenkin lässähti ja ensin yritin teilata valmentajan (en onneksi osunut, mutta pyytelin kovasti anteeksi). Siitä Helvi bongasi ristikon ja päätti, että hänpä hyppää sen. Ei siinä mitään, oli onneksi pieni ristikko ja liian vähän tilaa kääntää pois. Hyvinhän se Helvi hyppäsi, varmasti tykkäsikin. :)

Muutoin tein ravivoltteja ja käynnissä väistätystä. Laukkatreeni jäi vähäiseksi, kun valmennuslaisia piti tarkailla ja pysytellä poissa ja maneesiin rakennetut esteet tuntuivat saavan Helvin täpinöihin liikaakin. Väistöt menivät osittain aina kohdilleen, välissä höpöksi. Ravipätkiä sai välissä oikein mukavia ja pyöristihän polle välissä itseäänkin. Taisi ottaa nätisti muodossa kulkeneista kavereista mallia.

Maneesissa oli kiva tepastella menemään. Saa tosiaan nähdä, millaista meininkiä siellä ensi perjantaina iltapäivästä on. Töiden takia en pääse tallille kuin vasta viiden korvilla, mikä on harmi. Pitää toivoa, että muiden maneesin käyttäjien työpäivä ei anna noinkaan aikaiselle tallikäynnille tilaa.

Pakkohan tästä harrastuksesta on tykätä. Mikä olisi ihanampaa saati rentouttavampaa kuin harjata leppoisessa kevätpäivässä auringon paistaessa tammaa, joka nauttii olla harjattavana ja katselee ulkona rauhassa maisemia? Siinä mieli kyllä lepää.

Ensi viikolla olisi omalla tunnilla taas koulua. Nyt pääsen kunnolla treenaamaan sen tunnin antia Helvin kanssa. Kunpa olisi jotain mielestästä, jota kykenisin itsenäisestikin treenaamaan.