lauantai 7. maaliskuuta 2009

Potentiaalinen vuokraaja

Kävin testaamassa mahdollista vuokrapollea. Helvi-tamma oli jo ahertanut omistajansa kanssa ja kuinka mukavaa olikaan ratsastaa lämmitetyllä hevosella. Vähän kuin auton kanssa, kyllä se roikassa ollut auto aina kylmän voittaa. :)

Sattuipa myös niin, että omistaja tyttärensä kanssa oli aikoinaan käynyt samalla tallilla kuin minä nyt. Tytön muistinkin sieltä ja sitten olikin helppoa onkia tammasta tietoa. Kuulemma siinä oli vähän tapsamaisuutta, mutta enemmän kuitenkin hessumainen. Eipä siinä muuta kuin selkään kokeilemaan. Kyllähän sitä piti tuumata, että lämmitettynä ei tässä tammassa ollut mitään tapsamaisuutta. Ravi nousi kevyesti, suunnat ja voltit vaihtuivat aika kivasti (vähän kyllä epäilen, että käännösongelma saattaa kukoistaa taas) ja laukka pienellä reippaammalla pyynnöllä. Laukassa oli taas menoa hyvin mukavasti, siinä oli jopa mahdollisuutta vähän keriä sitä kokoon. Eli kaukana Tapsasta, ainakin lämmitettynä.

Omistajat olivat oikein mukavia ja tuntui, että päästiin samalle aaltopituudelle. Lupasin soitella joka ikisen kysymyksen yhteydessä ja kehotin varautumaan seuraavan vuokrauskerran aikana päivystämään puhelinta. :)

Kentälläkin pystyi menemään ainakin siedettävästi. Urahan siihen tietenkin oli polkeutunut, joten siitä poikkeaminen pisti kahlaamaan lumessa. Voi vähän vaikeuttaa asioita, joten pitää alkaa tutkailla maneesin tilannetta. Nyt sitten vilkaistessa meneillään oli valmennus, jota ei oltu edes merkitty kalenteriin. Että näin.

Helvin ravi oli kyllä jotain niin pottermaista, että huh. Ei onneksi ihan niin pomppuisaa. Tosin onpahan hyvä treenata istuntaa oikein kunnolla. Laukkakin oli isoa, joten siinä sai tehdä itsekin töitä, mutta ei mahdoton laisinkaan. Muutoin Helvi oli oikein suloinen. Silmät vain luppasivat, kun se seisoskeli paikallaan. Tosin omistaja tuumasi, että mahaa harjatessa tamma voi vähän osoittaa mieltään, mutta ei koskaan ole siitä pidemmälle mennyt.

Seuraava ja ihka ensimmäinen oikea vuokrauskerta olisi viikon päästä lauantai. Jänskättää! Olen jo kirjoitellut hurjan pitkän muistilistan itselleni ja seuraavaksi pitäisi suunnitella tunnin sisältöä vähän. Ensi viikolla omalla tunnilla on puomeja, joten sen aiheita en varmaan jalosta. Sen sijaan voisin ottaa aiheeksi tämän viikon tunnin treenin eli hevosen laittaminen liikkumaan kunnolla takapäästä alkaen. Siihen vielä ripaus siirtymisiä ja ehkäpä pätkä istuntatreeniä. En malta odottaa!