tiistai 17. toukokuuta 2011

Kinastelua väistöissä

Pääsinpäs korvaamaan loppuviikosta reissun takia väliin jäävät tunnit näin tiistaina ja vieläpä kahdella peräkkäisellä tunnilla. Sinällään kätevää, kun molempien tuntien aiheet pysyivät samoina ja ainoastaan hevonen vaihtui. Ensimmäisen tunnin aloitin Mortilla, ja treeniaiheina olivat pohkeenväistöt sekä siirtymät.

Pohkeenväistöt tehtiin pitkän sivun alusta lävistäjää seuraten keskihalkaisijalle. Siitä hevonen suoristettiin ja nostettiin ravi. Mortti oli mennyt jo tunnin alle, mutta tahtoi silti liikkua nihkeästi. Alkuverkkakin oli mennyt puhistessa ja puhkuessa polleen vauhtia, joskin ilman tulosta. Väistöissä pienikin vauhti tahtoi hiipua, ja pollelle piti tehdä kunnolla selvästi, että nyt muuten väistetään. Se ei nimittäin ollut asiasta yhtään samaa mieltä ja venkoili vastaan. Käynnissä keskeisimmäksi ongelmaksi tuli vauhdin hiipuminen. Muutamia hyviä askeleita saatiin, mutta pääosin meno oli aika hirveää. En saanut ratkaistua, mistä se mahtoi johtua. Keskihalkaisijille saavuttua ravi nousi kohtalaisesti ja saimme parin huonomman kerran jälkeen ratsastettua keskihalkaisija nätisti lyhyelle sivulle ja mentyä kulma hyvin.

Ravissa pohkeenväistökinastelu paheni, ja kuski tahtoi vääntää pollen kaulan mutkalle. Ihan kuin se olisi mitään auttanut. Piti todella keskittyä siihen, että hevonen ei vääntyisi mutkalle, vaan pidätteet sisäpuolelta menisivät läpi ja polle ottaisi ulkopohjeen väistönä. Vauhti hiipui taas, mutta sentään saatiin hyviä askeleita. Katsekin pysyi viimein oikein, kunhan opettaja oli ensin läksyttänyt aiheesta kaikkia tuntilaisia. Keskihalkaisijalle pääsyn jälkeen nostettiin puolestaan laukka. Nekin nousivat ihan ok, mutta kulmista tuli parit kerrat rumia hutaisuja. Keskittymisen jälkeen ja tiukan sisäpohkeen koputtelun tuloksena saimme vähän parannettua.

Loppuun mentiin vielä vähän keskiravia sekä siirtymiset noin viiden metrin ajaksi käyntiin, koska muutama porukasta oli starttaamassa ensi sunnuntain koulukisoissa. Käyntikohta tehtiin lyhyelle sivulle ja toiselle pitkälle sivulle haettiin keskiravia ja toinen pitkä sivu mentiin ihan perusravia. Mortin kanssa käyntiin siirtyminen onnistui nätisti, mutta ravi ei noussut kauhean näpsäkästi. Keskiravi puolestaan lähti ihan ok ja siitä palauduttiin myös hyvin perusraviin. Ei siis suurempia ongelmia tässä kuviossa muualla kuin siirtymisessä raviin.

Tunti meni sutjakasti ohi enkä jaksanut harmistua, vaikka jouduinkin vähän kinastelemaan Mortin kanssa sekä väistöissä että vauhdissa. Pollella tuntui olevan huonompi päivä eikä kuski paljoa tainnut sitä parantaa. Jäin ratsastelun ajaksi jotenkin turhan paljon passiiviseksi, mikä osaltaan varmasti vaikutti lopputulokseen. Pyöreyttä ei saatu yhtään, mutta ne parit pikkuriikkiset onnistumiset ilmeisesti riittivät.