torstai 19. marraskuuta 2009

Jarrut hukassa jälleen kerran

Puomitunti ja Rappen. Olipas kiva päästä reippaamman pollen kyytiin Helvin tahmakavioiden jälkeen. Puomeilla tehtiinkin taas kivoja harjoituksia.

Alkuhumputtelujen jälkeen siirryttiin neljän puomin suoralle, joka ratsastettiin ylittämällä ensimmäinen puomi keskeltä, mutta vinosti. Tästä kiepsautettiin ympyrä ja taas toisen puomin yli vinosti keskeltä ja loput puomit samalla tavalla. Todella mukava treeni kokeilla tiukempaa kääntämistä ja sitä, että saa ohjattua hevosen kunnolla puomille oikeaan kohtaan. Rappen kanssa tämä meni ihan kivasti ilman suurempia ongelmia.

Puomeja mentiin myös ihan normaalisti ravissa yli humputellen eikä niissä ollut sen kummempaa pulmaa. Sen sijaan laukassa vinosti puomin keskeltä mennessä Rappen pyrki puskemaan omaan suuntaansa, jolloin tie ei ollut yhtään oivallinen. Tämä yllättäen korjautui sillä, että kuski muisti pitää molemmat kätensä ja jalkansa hommissa.

Laukassa treenattiin tuttuun tapaan myös 17 metrin puomien väliä eri askelmäärillä. Kuskihan ei osannut yhtään mitään, sillä en saanut Rappea taipumaan kuuden askeleen laukkaan millään opilla aluksi. Joko koko homma plörähti raville tai polle kiskoi välin viidellä. Kuutta askelta haettiin tekemällä puomien väliin stopit muutamaan kertaan. Kuuden askeleen väli onnistui juuri ja juuri kerran. Sen sijaan viiden ja neljän askeleen väleissä ei ollut mitään ongelmaa. Siitä kun vain vähän painoi kaasua ja antoi mennä.

Aika kinkkinen tilanne, kun kuskilla ei ole hitaiden hevosten kanssa kaasua, mutta toisaalta ei reippaiden kanssa jarrua. Tympeää hommaa, mutta onpahan taas yksi asia, johon keskittyä jatkossa entistä enemmän.