keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Ei taipumisesta tietoakaan

Polleksi sattui pitkästä aikaa Hessu, jolla olen viimeksi mennyt elokuussa. Tunnin treeninä oli tosiaan vastalaukat ja höpöksihän tunti minulta meni. Tervapolleus + osaamattomuuteni = mikään ei suju.

Tuntia aloiteltiin ympyröillä, joissa pyrittiin vetreyttämään ja taivuttamaan hevosta. Ensin oikeassa kierroksessa myötäasetuksessa, josta vietiin takaosaa keskemmäksi. Sitten vasta-asetus ja takaosaa puolestaan reunemmas. Nämä sujuivat ihan ok käynnissä, ravissa kuski taas menetti kaiken kontrollinsa, mutta pätkät sentään sattuivat kohdille. Hessu tuntui ihan kivalta, vaikkei nyt mahdottomuuksia venytellytkään.

Sitten ripeästi vastalaukkatreeniin. Hevonen tuotiin pitkälle sivulle, jossa sen takaosaa pyrittiin viemään enemmän ulkopuolelle kuin etuosa, jotta hevonen ikään kuin olisi kävelemässä sitä vastalaukan suuntaan. Eli oikeassa kierroksessa ajateltuna hevosen etuosa olisi lähempänä reunaa ja takaosa tulisi ulompana. Vähän sulkutaivutusmaisesti siis. Meillähän tämä meni höpöksi. Kuski ei osannut mitään ja Hessu meni vain sekaisin ja nosteli myötälaukkaa. Nyt alkaa tulla uusia asioita kerralla niin paljon, että heikottaa.

Tämä jätettiin kesken, vaikka opettaja kyllä opasti ja kertoikin, mitä Hessu teki ja miksi. Ehkä ensi kerralla taas asteen paremmin.

Tämän jälkeen tehtiin kiemuraura aloittaen toisesta päädystä. Myötälaukassa ympyrä, josta laukattiin pitkää sivua kohden, josta taas päästiin kaartamalla päätyä kohden myötälaukkaan. Ensinnäkin Hessu pienenteli ympyrän höpöksi ja pudotteli sitten vastalaukkakohdassa raville. Sain parit pukitkin, kun yritin saada tervalaukkaan vauhtia, mutta onneksi Hessu ei pukkeihinsa paljoa panosta. Taisin noin puolikkaan kierroksen verran saada oikein, loppuaika meni tappeluksi siitä, miten sitä mennään.

Ensi viikolla puomeja, jes! Sitten esteitä, vielä parempaa. Mietiskelin estepolletoiveitani ja taidan heittää arvontalistalle Eetun, Potterin ja villinä korttina Mantan. Katsotaan, miten onni vastaa.

ps. Ennätys! Ratsastustunnin loppumisesta on aikaa vajaat 1,5 tuntia ja minulla on merkintä tehtynä!