sunnuntai 10. elokuuta 2008

Polle totteli osittain sittenkin!

Jaahas, nyt ruodinkin viime keskiviikon (6.8.) kertaa. Polleksi sattui jälleen apua, tämä polle ei tottele! -tapaus eli Montana, tutummin Mortti. Olin taas heti, että voi ei, ei tule mitään. Mutta kuitenkin tuli, jotenkin!

Seurasin aiempaa tuntia ja ratsastajalla oli jonkin verran puskemista Mortin kanssa. Ehkäpä se kouliutui siinä ja meni minulla siksi aika kivasti. Tehtävänä oli väistättää pitkiä sivuja myöten ensin käynnissä pysäyttäen keskikohdassa ja jatkaen suoraan väistöä taas. Se meni oikein mukavasti, käynnissä sain hallittua Morttia ja pidettyä sen suunnilleen liikkeessä. Sitten tulikin raviväistätys ja siirto käyntiin. Siinä tuli jo esimakua siitä, että ei tule onnistumaan ravissa ollenkaan. Kontrollini katoaa ravissa jonnekin tuuliin, mutta käynnissä se meni taas paremmin. Kokonaan ravilla tullessa meni ihan höpöksi, vaikka koetin korjata koko ajan apuja. Pariin kertaan sain onnistumaan, muina kertoina Mortti kirmasi suoraksi, kun en antanut selviä apuja.

Mutta! Tunnissa oli hyvääkin. Mortti oli ihmeen reippaana. Tällä kertaa ravit ja laukat nousivat aika pienillä avuilla ja siitäkös tuli hyvä mieli. :) Laukatkin menivät kivasti, ei pudotellut raville ja kääntyi siinäkin oikein mukavasti. Jotain hyvää onneksi.

Olin auttamattomasti myöhässä talvitunneille ilmoittautumisessa. C-tunnit omalta opettajalta olivat täynnä, joten pitkän pähkäilyn jälkeen ilmoitin itseni viikonlopun C:lle. Kysäisin sitten opettajalta, millainen keskiviikon C:n korvaava C/B on. Kuulemma riippuu aika paljon siitä, keitä sinne tulee. Jos on paljon samaa porukkaa kuin C:llä ollut, sovin joukkoon. Jos ei, voi tunnista olla enemmän haittaa, sillä opettaja menee B-painotteisesti eikä välttämättä selvennä tehtäviä enää niin tarkasti, kun ne pitäisi jo osata enkä minä vielä osaa. Kuulemma en kuitenkaan tiellä olisi sillä tunnilla, joten ilmoitin itseni myös sille tunnille. Testaan sitä ensi keskiviikkona ja jos se on paha, jatkan C-tasolla lauantaisin. Mutta niinhän se menee, että parempi olla hieman tasoaan vaativammalla tunnilla kuin liian helpolla. Tosin ei tuossakaan parane liioitella, mutta keskiviikkona se selviää.