perjantai 22. elokuuta 2008

Kukas polle sitten sattuikaan?

Kukapa muukaan kuin Mortti. Olin taas "omalla" tunnillani eli keskiviikon C/B:llä. Teemana oli sama kuin aikaisemmallakin eli pohkeenväistöt pitkällä sivulla. Olen vähän pohtinut ja ehkä tullut siihen tulokseen, että jos ensi viikon tunti ei lannista minua, jään pysyvästi tälle tunnille. Se kun tuntuu tarpeeksi haastavalta, mutta ei täysin vielä lannistavalta. Tuntuisi, että sellainen on juuri passeli oppimisen kannalta.

Mutta sitten takaisin tuntimietteisiin. Ostin kuulkaas kannukset! Tulin siihen tulokseen, ettei jalkani vispaa enää armottomasti eli kykenen käyttämään kannuksia tarkoituksellisesti, en joka hetki hervottoman vispauksen ohessa. Tosin Agrimarketin valikoima tarjosi minulle vain 25 millimetrin kannukset. Lieköhän liian pitkät? Onneksi maksoivat vain viitosen, voin hyvin vaihtaa.

Kannuksia tosin en ajatellut käyttää kuin muutamilla tervapolleilla. Niiden joukkoon olen listannut jo Tapsan, Hessun, Mortin ja ehkäpä Pokun. Mutta mikä yllätys sattuikaan! Olin viritellyt kipakat kannustimet jalkaan ja köpöttelinkin pari kierrosta Mortin kanssa niillä. Polle reagoi hyvin kevyeen pyyntöön ja tulin siihen tulokseen, että jätän toistaiksi kannukset pois. Kerrankin fiksu valinta. Mortti osoittautuikin tällä kertaa todella reippaaksi ja sain olla hillitsemässä(!) sen sijaan, että olisi pitänyt yllyttää. Mukavaa vaihtelua normaaliin. Siksipä pollen pisteet paranivat hieman. Eteenpäinpyrkimys yleensä voittaa laahustelun.

Pohkeenväistöt menivät käynnissä aikasta mukavasti. Mortti otti avut hyvin kevyesti ja kulki nätisti. Ravissa kuski jälleen herpaantui ja Mortti ei enää reagoinut epämääräisempiin apuihin kovin tehokkaasti. Pitäisi todella pystyä keskittymään. Nyt tuntuu, että ravissa hölskyn niin pahasti, etten itsekään ole aivan varma, missä kohtaa istun ja mitä mahdan pyytää. Pariin otteeseen Mortti kyllä meni nätisti ravitkin ja voi, ne laukkapätkät olivat ihania. Keinulaukkainen polle on parasta.

Istuntaa tasaamalla ja tarpeeksi tehokkailla pidätteillä olettaisin saavani ongelmaa rajattua. Nyt päästin Mortin kipittämään turhan reippaasti ja avut jäivät toiveiksi vain. Ensi kerralla vähän enemmän siis malttia ja selvät ja ennen kaikkea tarkat pyynnöt. Luulisi, että siitä alkaisi sujuakin. Mortti on parannellut kyllä pisteitään roimasti, mutta pakko on myöntää, että kaipailisin Perillusta pitkästä aikaa pollekseni. Esteetkin tekisivät terää. :)