sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Vastalaukan makua

Kävinpä sitten ekstratunnilla! En malttanut olla poissakaan, kun viikonloppu olisi muutoin ammottanut tyhjyyttään. Lisäksi olen tainnut olla omalta tunnilta sen verran pois, että lisätunti oli vain paikallaan. Menin sitten lauantain c-tunnille.

Haa, pitkästä aikaa polleksi sattui Epper. Siitä minulla ei ole pahempaa sanottavaa. Se on mukavan reipas ja tottelevainen ja sen kanssa joutuu tosiaan miettimään sitä kääntämistä. Muutoin polle ottaa ohjat omiin kavioihinsa ja vipsauttaa käännöksen oman mielensä mukaan.

Oli jälleen mukava käydä toisen opettajan vetämällä tunnilla. Saa ihan eri tavalla kommenttia ja neuvoja, onhan opettajilla tietenkin omat tyylinsä. Treeninä oli iso keskiympyrä, jonka molemmista päistä lähti pienemmät voltit. Isoa ympyrää mentiin vasta-asetuksessa, jolloin pienelle ympyrälle lähdettäessä oltiinkin sopivasti myötäasetuksessa.

Asettaminen tulikin tarpeeseen. Tahdon olla hyvin varovainen asetuksissa, jotten kääntelisi liikaa ja sainkin kommenttia siitä, että kyllä saa olla napakammat pyynnöt. Epper tahtoi välissä jäädä katselemaan ihan omiaan, maneesissa kun meni samaan aikaan toinen kurssi. Ei muuta kuin tsemppausta ja sainhan sen Epperinkin välissä heräämään ja tekemään töitä.

Kolmikkoympyrää mentiin kaikissa askellajeissa. Käynnissä pari kierrosta, jotta homma selveni. Ravissa Epper meni ihan sutjakasti, kunhan vain muistin pyydellä sitä asettumaan ja toiseksi pysymään siellä.

Laukassa sitten treenattiinkin vastalaukkaa asetuksen mukaisesti. Ensin tultiin isolta ympyrältä normaalisti ja pienelle ympyrälle lähdettäessä nostettiin toki myötälaukka. Sitä jatkettiin pieneltä ympyrältä pois kohti ison ympyrän piirtämään seinää. Tällöin siis mentiin vastalaukassa. Muutamia kertoja annoin Epperin tunkea miten sattuu tulemaan, jolloin se joko vaihtoi laukan (!! niinpä, laukat kyllä vaihtuu silloin, kun sitä ei treenata :) tai pudotti ennen aikojaan raville. Opettajalta tulikin neuvo ottaa lapa haltuun sisäohjalla ja kas, Epperhän meni muutamat kerrat oikein näpsäkästi vastalaukkaa toivotusti. Hyvä polle!

Tunnin treeni oli kyllä kiva, vaikkei lempiaiheitani. Asetusta kun tarvitaan kuitenkin, joten anti oli hyödyllinen. Lisäksi mikä olisikaan parempi tapa viettää lauantaina kuin ratsastus? Niin, ei mikään. :)

Ensi viikolla olisi se oma estetunti tosiaan. Pitää kyllä toivoa ja järjestellä työ siihen malliin, ettei se pääse pilaamaan tunnille osallistumistani. Peukut pystyyn, niin onnistumisen kuin pollearpajaisten suhteen.