sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Puomeja kuin vettä vain!

Satuinpa kuokkimaan perjantain C/B:llä, kun oma tunti jäi välistä työvuoron takia. Oli muuten todella antoisaa käydä tallin toisen opettajan tunnilla. Huomasi kyllä, että ihan eri tavalla ne opettavat. Mielessä kävi ajatus, että voisin kuvitella hyppääväni vielä takaisin tämän opettajan tunnille. Alkuajathan heppailin tämän opetuksessa, kunnes jostain syystä tuli siirryttyä toisen opettajan tunnille. Kuitenkin, sitten tuntiin.

Jes, jes, jes! Suuri ilo oli se, ettei tämä toinen opettaja tiennyt Mortti-putkestani ja sainkin Potter-pollen. Olinkin haaveillut jo tovin, että olisi kiva mennä jollain muulla kuin tällä vakiopollellani. Tunnin aiheena olikin puomit ja lempiasiani: askellajien pidentämiset ja lyhentämiset. En tiedä, miksi olen niin mieltynyt tuohon treeniin. Lisäksi siitä on vain hyötyä, kun osaan sen kaasun, mutta jarru uupuu.

Alussa haettiin tuntumaa hommaan pidentämällä ja lyhentämällä käyntiä. Potter on tosiaan kuvauksensa mukainen: nöyrä ratsastettava. Sekös vasta passasi minulle. Sillä ei ollut vinkeitä mielessä ja se teki hyvin pyydetyt. Käynninkin sain kivasti kasaan, joskin olisin halunnut vielä vähän enemmän säätää sitä, mutta eihän tuntiin kaikkea ehdi.

Ravi Potterilla on kauhea. Jos siinä oppii istumaan, menevät muut pompotukset ihan ilman ongelmia. Minähän en toki opi, mutta silti. Onpahan tavoitetta kerrakseen. Ravissakin homma sujui oikein kivasti. Sain hyvin pienen tipuaskelravin ja pidennykset menivät upeasti. Ei kaahotusta, vaan kunnon venytystä askeleeseen. Hieno hevonen!

Näiden jälkeen siirryttiin puomeille varsinaiseen treeniin. Lyhyillä puomiväleillä koetettiin saada ravi sopivaksi ja pidemmillä taas samoin. Molemmat menivät oikein nappiin. Paras kommentti opettajalta oli ehdottomasti se, että Potter ensinnäkin liikkui oikein kivasti ja tasapainoisesti ja toiseksi tuosta johtuen puomit menivät kuin vettä vain. Eli polle ei kyttäillyt niitä, vaan ne vain sattuvat tielle eivätkä vaikeuttaneet menoa. Upeaa!

Laukassa sitten uusin ongelmani kättelytti pari kertaa. Potterhan teki tietenkin loistavasti kaiken, mutta lyhennetyssä laukassa sain sen pudottamaan pari kertaa raville liian jyrkkien apujen takia. En osaa tehdä asioista pehmeästi, vaan liian suorasukaisesti, jolloin tarkoittamani komento "hidasta hivenen" meneekin muotoon "SEIS". Potterhan tietenkin teki, kuten pyysin ja pudotti laukasta raville. Hyvä opetus taas minulle siitä, että on olemassa välimuoto sen jyrkkyyden ja olemattomuuden välillä. Mutta kun tajusin pyytää pienesti ja rentoutua, Potter veti tehtävät oikein hienosti läpi.

Potterista jäi tosi hyvä mieli. Hieno polle se on, mielellään menisi enemmänkin. Jes, hyvä tunti oli. Ensi viikolla taas omalle tunnille, varmaan yllättäen Mortteilemaan. :)