perjantai 14. maaliskuuta 2008

Asettamisen ihanuus

Tällä kertaa minulle oli arvottu Ralle eli tutummin Rolle. Joskus nämä hevosten lempinimet ihmetyttävät hivenen, mutta ei se nimi pahenna polleakaan. Sinällään minulla ei ole Rollesta ikävää sanottavaa. Se olikin ensimmäinen polle, jolla menin tallilla aloittaessani. Toki se tuppaa saamaan joskus kohtauksia, joissa ylipäänsä liikkuminen on mahdoton asia ja silloin pitää vängätä. Muuten se on ihan kiva polle, jos vain osaa. Sen esittelyssä tuumataankin, että laukan ratsastamiseen vaaditaan päättäväisyyttä.

Tunnin teemana jatkui asettaminen. Sinällään mukavaa, kun tunneilla on nyt käsitelty pidemmän aikaa samoja asioita, jotta on mahdollisuus oppiakin jotain. Ensimmäisenä harjoituksena olivat isot ympyrät päätyihin ja lävistäjää myöten toiseen päätyyn. Rollen kanssa asettaminen oli ihan sujuvaa. Hieman piti muistaa käyttää niitä jalkoja, etteivät ympyrät pienentyneet ihan pyörähdykseksi hännän ympäri.

Toisena harjoituksena oli se, että lyhyeltä sivulta käännyttiin keskihalkaisijalle ja ratsastettiin mahdollisimman suoraan ja ajoissa asetettiin hevonen sihen suuntaan, johon haluttiin. Se meni oikein näppärästi. Rolle ei kummemmin mutkitellut ja asettui nätisti, jolloin molemmille + opettajalle oli selvää, mihin olimme menossa.

Viimeisimpänä treeniä oli laukkavoltit pitkien sivujen keskelle. Siinä ongelmakseni tuli taas se kääntäminen. Rolle meni nätisti, kun edessä oli toverin häntä, mutta voi ei, jos sitä ei ollut. Rolle halusi puskea, minne tykkäsi ja huomasin viimein, että on ihan sama, onko jalkani tunnilla vai ei. En oikein käytä niitä järkevästi. Sitten aloin käyttää niitä vähän enemmän ja kyllähän siihen polleen sai kontaktia vähän paremmin. Täytyy jatkossa muistaa, että jaloillakin on käyttöä.

Tunnista jäi hyvä mieli, vaikka oli vähän laiskaa laukkaa ja kääntymisongelmia. Kokonaisuus oli kuitenkin paljon parempi kuin alussa ehdin pelätä ja pollesta jäi hyvä mieli kuitenkin. Ensi kerraksi on taas uusia asioita mietittäväksi.