Jetson II

Jetti kotilaitumella 14.9.2013.
Lempinimi: Jetti
Sukupuoli: ruuna
Väri: kimo
Säkäkorkeus: noin 165 cm
Rotu: eestiläinen urheiluhevonen
Syntynyt: 12.9.2000, Viro (lopetettu 11.11.2015)
Isä: Jetson (trakehner)
Emä: Hivi (torinhevonen)
Koulutustaso: ko heA, re 100 cm
Jetti Sukupostissa

Muistelen nähneeni Jetin ensimmäisen kerran LidRidin järjestämissä estekisoissa Kiimingissä heinäkuussa 2007. Silloin olin itse harrastanut ratsastusta säännöllisesti vasta vähän yli vuoden. Enpä silloin osannut kuvitella, että vielä jokin päivä pääsisin itse ratsastamaan samalla hevosella.

Tämä toteutui yli neljä vuotta myöhemmin, lokakuussa 2011. Vielä vähemmän osasin kuvitella, että Jetistä tulisi ratsastusurani kolmas vuokrahevonen ja samalla ensimmäinen ruuna siinä tehtävässä. Tämä puolestaan toteutui marraskuussa 2013. Tästä eteenpäin on tarkoitus edetä päivä kerrallaan ja katsoa, mitä kaikkea voin oppia ja kokea tämän hienon ja toisinaan vähän höpsönkin ruunan kanssa.

Tötterökorvainen treenikaverini 17.11.2013.
Jetti 5.1.2014


Tallinmäen harjoitusestekisoissa 18.8.2013. © Elina K.

Ruusukehai Äimärautiolla 25.5.2014. © Riikka L.
Jetin kanssa paras saavutus tähän mennessä on Pohjois-Suomen ratsastuskouluoppilaiden seniorisarjan mestaruusvoitto 25.5.2014. Kouluosuudessa olimme ensimmäisiä ja esteosuudessa toisia. Kisapäivästä voit lukea enemmän täällä.


Alkuperäinen kuva © Rosita Malinen

Kiitos kaikesta, Jetson II


11.11.2015 tuli sitten päivä, kun Jetin oli aika siirtyä ajasta ikuisuuteen.

En minä tällaista suunnitellut. Vaikka eihän sitä elämää voi varmaksi suunnitella. Mutta jos voisi, meillä olisi ollut Jetin kanssa edessä vielä monta hyvää hyppykertaa, useita hauskoja maastoja, riittävästi kivoja koulutunteja ja kyllä, myös sopivasti niitä ihan höpöksi menneitä kertoja.

Vaan elämä ei aina mene niin kuin suunnittelee. Jetti alkoi ontua ja syy selvisi klinikkareissulla: murtunut takajalan sääriluu. Paranemisennuste ei ollut hyvä, ja eläinlääkäri suositteli lopettamista. Jetti sai lähteä ajasta ikuisuuteen kotitallilla tuttujen ihmisten seurassa.

Ei ole juuri sanoja. Muuta kuin kiitos kaikesta, Jetti. Ikävä on jo nyt.