Babik

Pave mutapiehtaroinnilla kaunistautuneena 21.5.2016.
Lempinimi: Pave, Paavo
Sukupuoli: ruuna
Väri: punaruunikko
Säkäkorkeus: noin 165 cm
Syntynyt: 2004 (arvio, lopetettu 2.2.2021)
Isä: tuntematon
Emä: tuntematon
Koulutustaso: ko heB, re 95 cm
Pave Sukupostissa

Pave saapui Tallinmäelle 8.1.2016. Suomeen se oli tullut edellisenä kesänä ja ehti toimia tuntiratsuna myös ennen saapumistaan Tallinmäelle. Muutamia viikkoja aiemmin olin sattumalta lukenut kivalta kuulostaneen ruunan myynti-ilmoituksen. Pian sen jälkeen kuulin tallilla, että ilmoituksen ruuna oli ostettu Tallinmäelle tuntiratsuksi ja että se oli Pave. Hassuja nämä elämän sattumat.

2-tason estekisoissa 22.5.2016. © Jatta Rundström
Ratsastin Paven ensimmäisen kerran saapumista seuraavana päivänä, ja ruunasta jäi hyvä fiilis. Niinpä Pave sai astua Jetiltä jääneisiin hevosenkenkiin, ja niin siitä tuli Tallinmäen vakioratsuni. Treenaamme niin koulua kuin esteitä sekä oman opettajamme että valmentajiemme Artsin ja Pian opissa. Ratsastaessa Pave on mielestäni yritteliäs ja kiltti. Parhaimmillaan se toimii todella mukavasti ja tekee parhaansa.

Samat 2-tason estekisat. © Venla Limma
Paven kanssa kisaamme pääsääntöisesti esteitä, mutta myös koulua ainakin kotikisoissa. Mitään kovin suuria tai kauaskantoisia suunnitelmia ei meillä ole, vaan menemme päivä ja treeni kerrallaan. Pave onkin mainio tuntiratsu, sillä sen kanssa sujuu niin koulu, esteet kuin maastoilu, joten sen kanssa on mukava harrastaa.