perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ratsastusleirin 14. tunti: vielä kerran koulua

Leirin neljännellätoista eli toiseksi viimeisellä tunnilla oli koulua. Ratsukseni sain Hallen, jolla olin mennyt tiistain uittomaaston. Tunnilla treenasimme kuuden ratsukon voimin keskiravia ja -laukkaa sekä laukannostoja. Kenttä oli rajattu noin pienemmän kouluradan kokoiseksi.

Keskiravit teimme lävistäjille. Opettaja muistutti valmistelemaan lähdöt keskiraviin ja paluun siitä takaisin hyvin. Näin saataisiin selvempi ero, mikä auttaisi esimerkiksi silloin, jos keskiravi ei muutoin olisi niin onnistunut. Halle tahtoi olla hieman unessa enkä saanut sitä esittämään aluksi juuri minkäänlaista keskiravia. Yritin vähän herätellä takajalkoja raipalla, mutta se sai herkän Hallen tekemään keskiraviin rikon. Sen jälkeen tajusin hakea Hallen ajoissa hereille, jolloin lävistäjän aikana ei tarvitsisi korjata menoa raipalla. Lisäksi hain ennen lävistäjää vähän tavallisesta pienempää ravia, jolloin saimme jotain eroa lävistäjälle. Keskiravista tai sen kaltaisesta yritelmästä oli kuitenkin helppo palata tavalliseen raviin. Keskilaukkaa treenasimme keskiympyröillä. En tosiaan ollut saanut Hallea parhaiten hereille, joten keskilaukkakin oli hieman hakusessa. Pari kertaa sain istuttua mukana rennommin, mikä heijastui heti Halleen positiivisesti. Silloin siitäkin irtosi parempaa laukkaa, joka myös erottui harjoituslaukasta.

Laukannostoja teimme lyhyen sivun keskeltä niin käynnissä kuin ravissa. Tässä Halle oli näpsäkkä tapaus. Se nosti niin käynnistä kuin ravista laukat helposti ja kevyesti. Näitä nostoja oli ilo treenata sen kanssa, kun se oli niin herkkä ja mutkaton. Sain tehtyä pyynnöt myös aika rauhassa ilman ylimääräistä varmistelua, kun Halle toimi niin mukavan pienillä avuilla. Laukka muutoinkin tuntui siltä, että siinä Hallea olisi paremmilla taidoilla voinut säätää vaikka miten. Sillä tuntui olevan voimaa niin koota kuin pidentää laukkaa, mitä olisin tietysti toivonut osaavani tehdä. Nyt sain kuitenkin vähän maistiaisia siitä, millaista menoa ikänsä puolesta mummokastiin kuuluva 20-vuotias Halle parhaimmillaan voisi tarjota.

Loppuraveissa yritin vielä vähän haeskella Hallea rentoutumaan ja venyttämään ohjan perässä. Ihan nappisuoritukseen en päässyt, mutta kyllä ravi oli jo alkutuntia parempaa. Halle oli sympaattinen tamma kouluvääntöön. Hellepäivä oli kuitenkin tainnut sulattaa meistä molemmista parhaimman terän, mutta onnistuimmepa kuitenkin hetkittäin esittämään asiallisia pätkiä. Se on heittämällä tyhjää parempi, joten leirin viimeinenkin koulutunti meni ihan positiivisin mielin.

Kuvat ja videot tulevat leiripostauksiin myöhemmin, jos niitä on saatavilla.