torstai 2. heinäkuuta 2015

Ratsastusleirin 12. tunti: kankitunti

Leirin kahdestoista tunti oli koulua kangilla. Ratsukseni sain Helmerin. Ratsukoita tunnilla oli nyt seitsemän, mikä ei kouluväännön parissa haitannut. Tunnin aikana keskityimme takaosakäännöksiin käynnissä.

Alkuverryttelyssä pyörittelimme pääty-ympyröitä, pujottelimme ravissa esteiden ympärillä sekä teimme loivia kiemuroita laukassa. Helmeri vähän pureskeli kuolaimia, mutta alkoi hiljalleen totttua niihin. Muutoin se oli oma itsensä: heräteltävissä, mutta ei laiska. Yritin keskittyä pitämään käden vakaana ja ratsastamaan pohkeella eteen. Helmeri alkoi heräillä ihan kivasti, ja esimerkiksi laukassa tehdyt loivat kiemurat menivät muutaman kerran aika asiallisesti. Pääty-ympyröilläkin löytyi hyvä tie, kun oikein keskityin.

Takaosakäännökset tehtiin opettajan tukiopetuksessa eli hän ajoitti apujen pyynnöt, jotta ne tulivat oikeaan aikaan. En ihan itse pysynyt ohjauksen mukana, joten päätin tehdä suurimman osan kerroista omaan tahtiin, vaikka opettaja oli auttamassa. Ensin en jostain syystä pyytänyt Helmeriä kunnolla, jolloin se oikeastaan vain käveli kulman läpi tekemättä takaosakäännöstä. Virittelin ruunaa sitten tehtävän ulkopuolella, jolloin sain viimeinkin oltua napakampi. Kas kummaa, Helmerihän alkoi toimia paljon paremmin! Tämän jälkeen oli hyvä mennä opettajan silmien alle. Etuosa haltuun, riittävän lyhyt käynti, pohkeet töihin ja tadaa, Helmeri esitti muutamat oikein mainiot takaosakäännökset. Tahti säilyi myös hyvin, jolloin olin ihan älyttömän tyytyväinen Helmeriin. Opettajaltakin tuli kehuja, ja askeleet myös tuntuivat selkään hyviltä. Jes, mikä muutos alkutunnin haparoinnista!

Tehtävän ulkopuolella työstin ravia ja hieman laukkaa. Kun takaosakäännökset alkoivat sujua, löytyi Helmeristä rennompaa ja vähän pyöreämpää ravia ja jopa laukkaakin. Viimein Helmeri pääsi väläyttämään sitä, kuinka mainio se koulussakin osaa olla. Hitsit, että sitä oli kiva ratsastaa! Tunti päättyi tosi hyviin fiiliksiin. Ajatella, jälleen kiva koulutunti. Laukkaa olisin toki tahtonut työstää ihan ajan kanssa, mutta hevosten kannalta oli varmaan ihan hyvä tällainen jumppaavampi tunti ilman vauhtia. Kivaa oli kuitenkin, askellajista riippumatta.

Kuvat ja videot tulevat leiripostauksiin myöhemmin, jos niitä on saatavilla.