sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Avajaisten katrillissa

Sunnuntain hevostelut jatkuivat Tallinmäen maneesitallin avajaisissa, joissa ratsastin Gialla valkoisten hevosten katrillissa. Ennen varsinaista esitystä ratsastimme katrilliohjelman kertaalleen läpi. Olimme muuttaneet sitä pituuden saamiseksi siten, että ratsastimme alun raviosuuden kahdesti.

Treeniharjoitus meni mukavasti, ja pysyimme toisen ratsukon kanssa kohtuullisesti tahdissa. Gia oli edelleen oma kiva itsensä, joten saimme siirtyä maneesista hyvillä mielin ulos odottamaan toviksi vuoroamme. Kun pääsimme takaisin maneesiin, oli siellä mukavasti yleisöä. Gia vähän pörhistyi tästä hyvällä tavalla ja oli selvästi innoissaan. Tamma taisi hoksata olevansa jossain vähän erikoisemmassa tilanteessa, jos ei nyt sentään ihan kisoissa.

Matkaan lähdimme ravissa tulemalla keskihalkaisijaa myöten toisen ratsukon kanssa rinnakkain. Pysähdyimme keskelle toviksi ja jatkoimme siitä Gian kanssa vasemmalle. Gia vähän yritti kiihdytellä kulmasta, mutta sain sen napattua kiinni, ja pääsimme lähtemään väistöön kohti keskihalkaisijaa. Ulkopuoli olisi saanut olla paremmin otteessa, mutta saimme tehtyä väistön vasemmalle, suoristettua ja palattua väistöllä uralle. Siitä lähdimme kolmikaariselle kiemurauralle, joka sujui ihan asiallisesti. Sen jälkeen pyöräytimme samat kohdat uudelleen eikä niissä tullut mitään uutta vastaan. Toisen kolmikaarisen kiemurauran loppupuolella siirsimme hevoset käyntiin ja nostimme laukan lyhyen sivun keskeltä (video alkaa tästä kohdasta, harmillisesti kukaan ei tainnut ehtiä napata koko esitystä talteen). Lyhyelle sivulle pyöräytimme pääty-ympyrän, josta jatkoimme uraa myöten. Pitkän sivun keskelle tuli voltti ja sen jälkeen vielä lyhyelle sivulle pääty-ympyrä. Sen jälkeen menimme taas tovin uraa myöten, kunnes ennen kulmaa siirryimme raviin. Sen jälkeen hurautimme lävistäjän ravissa ja tulimme keskihalkaisijalle. Pysähdyimme muutamaa metriä ennen päätyä ja katrillimme oli siinä.



Hitsit, olipa kivaa! Gia on niin lysti hevonen, ettei tosikaan. En ole koskaan aiemmin päässyt ratsastamaan katrillia, joten tämä oli oikein mukava kokemus. Nyt on maneesitallikin virallisesti avattu, ja treenit mukavasti neljän seinän sisällä saavat jatkua hyvillä mielin.

Videosta kiitos Noralle!