torstai 3. maaliskuuta 2011

Nihkeää menoa ja pukki

Suuntasimme Helvin kanssa maneesille. Ajattelin kertailla oppeja asettamisesta sisäpohkeen ja ulko-ohjan avulla. Olipa ajatus taas kadonnut tuosta aiheesta, sillä tykkäsin nykiä sisäohjasta tahtomattanikin, kun ulkokäsi puolestaan lipui suoruutta kohti. Keskittymisen jälkeen sain itseni aina hetkittäin kasaan, jolloin pystyin vaatimaan Helviäkin oikeinpäin. Käynnissä homma alkoi sujua, ja Helvi pyöristyikin ihan kivasti. Tosin takapää tahtoi sammua, joten itseni kasassa pidon lisäksi sain nohittaa tammaa liikkumaan pyöreyden kanssa.

Ravissa hommasta ei tahtonut tulla mitään. Helvi liikkui laiskasti, jolloin kaikenlainen ajatus ohjiin koskemisesta tarkoitti enemmänkin hidastamista kuin mitään. Ilmeisesti oma asento oli taas niin nurinkurin, ettei sillä paljoa asiaa parannettu. Sain kuitenkin tamman ravaamaan aika kivasti, joskin ilman pyöreyttä. Hyvää lennokkaassa ravissa oli se, ettei se kuitenkaan ollut päätöntä kaahaamista.

Ensimmäiset laukannostot olivat kyllä yhtä tuskaa. Helvi vastusti, puski sisälle ja yritti kaikkea muuta paitsi laukkaa. Vasta napakalla raipan ja kannusten yhdistelmällä sain Helvin nostamaan laukan, joskin sain parit pukit mielenilmaisuksi. Se pisti miettimään, oliko tamma kipeänä tai pahastikin jäykkänä, sillä se on tässä liki kahden vuoden uramme aikana tainnut pukittaa juuri ja juuri viitisen kertaa. Laukka kuitenkin lähti alkukankeuden jälkeen rullaamaan ihan normaalisti enkä huomannut pollessa sen kummemmin vikaa. Ilmeisesti sitä ei sitten vain huvittanut homma. Oikeassa kierroksessa tamma kuitenkin liikkui kivasti ja kohtuullisen rennosti, joten olin tyytyväinen. Tosin kuski saisi opetella pitämään oman asentonsa kasassa, sillä tuntui, että esimerkiksi ohjan pituus vaihteli joka toisen laukka-askeleen aikana.

Että tällainen kerta tänään. Ei mitenkään kauhean kiva, mutta on sitä pahempiakin kertoja ollut. Eikä aina voi mennä putkeen, joskus pitää vähän käydä pohjalla, josta voi taas ponnistaa paremmin ylöspäin. Menipä filosofiseksi.

Ps. tässä mielenkiintoinen postaus aiheeseen hienoisesti liittyen Satulahuoneen Heidiltä.