perjantai 25. marraskuuta 2016

Itsenäisestä vähän sitä ja tätä

Perjantain kouluvalmennus vaihtuiitsenäiseen ratsastukseen. Ratsunani oli Pave, ja treeniaiheena oli itsenäisten tuntien bravuurini: sitä sun tätä. Perusratsastusta siis.

Tein ensin vähän pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Pyrin olemaan riittävän jämäkkä, mutta ilman turhaa pingottamista. Yritin pyytää mahdollisimman selvästi ja vaatia selkeän reaktion. Käynnissä Pave väistikin aika asiallisesti. Ravissa väistöt loivenivat selkeästi, ja Pave tarjoili hirvimoodia. Neuvottelimme tilanteen aina takaisin rennompaan ennen kuin lähdin taas pyytämään uutta väistöä. Ravin sai hakea aika pieneksi ennen kuin väistöaskeleet lähtivät siinä askellajissa vähän paremmin.

Laukassa hurruuttelin lähinnä uraa myöten ja isoja ympyröitä pyöräytellen. Pave laukkasi alussa hieman kulmikkaasti, joten otin kevyen istunnan apuun ja hurruuttelin siinä menemään. Haeskelin Pavea venyttämään laukassa hieman eteen ja alas, minkä se teki aika mukavasti. Kierrosten myötä laukka alkoikin parantua molempiin suuntiin ja muuttui pehmeämmäksi.

Loppuravissa pyörittelin vielä vähän ympyröitä. Asetus meni taas oikealle läpi, mutta vasemmalle sai työstää enemmän. En tosin ollut kovin ahkeralla tuulella, joten en saanut tätä puolta kuntoon. Saisimme Paven kanssa tahkota vasenta kierrosta joskus ihan urakalla. Meillä molemmilla taitaa siinä suunnassa olla enemmän puuhaa. Alkuun verrattuna Pave vetristyi ratsastuksen aikana kivasti, joten pieni humputtelu teki kuitenkin ihan hyvää.